Gündem 2019 Yılının son kandili Mevlid Kandili ne zaman?

2019 Yılının son kandili Mevlid Kandili ne zaman?

02.10.2019 - 11:45 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinde Mevlid Kandili tarihine, 2019 Dini Günler Takvimi'nde yer verdi. Vatandaşlar arasında çok konuşulan kandil günleri merak ediliyor. 2019 yılının son kandili Mevlid Kandili tarihi haberimizde...

2019 Yılının son kandili Mevlid Kandili ne zaman

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili, İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının Onikinci gecesidir.

Haberin Devamı

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

2019 Yılının son kandili Mevlid Kandili, 8 Kasım 2019 Cuma günü idrak edilecek.

"Mevlid-i Nebi" olarak da anılan ve Türkiye'de Mevlid Kandili olarak bilinen gece, Müslüman alemi için büyük önem taşıyor. İslam'ın mesajlarını sunan son peygamber Hz. Muhammed'in doğumunu anmak için düzenlenen törenler, tarihte ilk kez Mısır'da Fatımiler döneminde başladı. Çok geçmeden Eyyubiler tarafından da benimsenen kutlama programlarında çeşitli törenler ve şenlikler yapıldı.

 Tarihteki kutlamalarda, dönemin ve bölgenin alimleri, şairleriyle din ve devlet işlerinde yararlık gösterenlere, Türk-İslam devletlerinde çok eski bir gelenek olarak görülen ve hükümdarlar tarafından taltif için hazırlanan elbiseler (hil'atler) giydirildi ve hediyeler verildi.