Gündem Bekçi Çalışma Saatleri 2024: Bekçiler Kaç Saat Çalışır? Bekçilerin Çalışma Sistemi

Bekçi Çalışma Saatleri 2024: Bekçiler Kaç Saat Çalışır? Bekçilerin Çalışma Sistemi

09.01.2024 - 11:04 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan bekçilerin çalışma saatleri merak konusu oluyor. Belirli periyotlarda bekçi alımı yapılırken vatandaşlar bekçi çalışma saatleri hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Bekçiler kaç saat çalışır? Bekçilerin çalışma sistemi ve 2024 bekçi çalışma saatleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Bekçi Çalışma Saatleri 2024: Bekçiler Kaç Saat Çalışır Bekçilerin Çalışma Sistemi

İçişleri Bakanlığı her yıl belirli dönemlerde bekçi alımı yapıyor. Bekçilik mesleğine ilgi duyanlar şimdi mesai saatlerini araştırıyor. Peki, 2024 Bekçi çalışma (mesai) saatleri nasıl belirleniyor?

Haberin Devamı

BEKÇİ ÇALIŞMA SAATLERİ

Mevzuata görei Çarşı ve Mahalle Bekçileri genel olarak güneşin batışı saatinden doğuşu saatine kadar vazife görürler. Bu saatlerin tespiti; Bekçi teşkilatının meslek âmirlerinin mütalaası alınarak mülkiye âmirlerince ikişer aylık olarak yapılır.

Bekçi teşkilatı mensupları her iki ayda bir değişecek olan bu çalışma saatleri dahilinde akşamları göreve başlar ve sabahları ayrılırlar.

Bekçi teşkilatı mesleki âmirleri çalışma saatlerinde yapılan değişikliği, çalışma saatlerinin değişeceği günden evvel teşkilat mensuplarına imza karşılığında duyururlar.

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin büyük çoğunluğu 12 saat civarında ve gece çalışmaktadır.

İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır. İstanbul’un bazı ilçelerinde polis sayısı yetersiz olduğundan dolayı İstanbul’un tüm ilçelerin 12/36 çalışma saati mevcut değildir. Bu ilçelerdeki Çarşı ve Mahalle Bekçisi olan arkadaşlar 6 + 1 çalışmaktadır. 6 gün boyunca 12 saat çalışıp haftada bir gün izin yapmaktadırlar.

Haberin Devamı

İzmir: 6 gün 12 saat mesai ve haftada 1 gün tatil. Tatil de genel olarak hafta içi.

Mardin: 12/24 çalışma sistemi var. Bu çalışma sistemine günlük 12 saat çalışılıp haftada bir gün izin yaptığınız çalışma sistemidir.