Gündem İş Bankası çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - 2020 Türkiye İş Bankası Şubeleri kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?

İş Bankası çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - 2020 Türkiye İş Bankası Şubeleri kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?

21.01.2020 - 11:26 | Son Güncellenme:

Her gün binlerce kişi İş Bankasın'da işlem yapıyor. İş Bankası'nın çalışma saatleri işlem yapacaklar için önem arz ederken "İş Bankası kaçta açılıyor, kapanıyor?" sorusuna cevap aranıyor.

İş Bankası çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - 2020 Türkiye İş Bankası Şubeleri kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor

 

İş Bankası çalışma saatleri binlerce kişi tarafından merak edilirken zaman zaman sorulan soru ise "İş Bankası kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?" şeklinde oluyor. İşte konuya dair ayrıntılar...

Haberin Devamı

İŞ BANKASI ÇALIŞMA SAATLERİ

İş Bankası sabah 09.00’dan 12.30’a kadar mesai yapmaktadır, öğlen arası 12.30 ila 13.30 saatleri arasındadır, akşam 17.30 da kapanmaktadır.

KURULUŞ

Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası, Atatürk'ün direktifleriyle İzmir Birinci İktisat Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kuruldu. İş Bankası ilk Genel Müdürü Celal Bayar'ın liderliğinde iki şube ve 37 personel ile hizmete başladı. Nominal sermayesi 1 milyon TL'ydi. Bu sermayenin fiilen ödenen 250 bin TL'lik bölümü ise bizzat Atatürk tarafından karşılanmıştı.

İLK KURUCULAR, HİSSEDARLAR...

Bankamızın inşasının temel harcı niteliğinde olan 250 bin lirayı Atatürk koymuştu ama mütevazı bir bankanın kurulması için bile bu para yeterli değildi. Para bulmak için neler yapıldığını Celal Bayar şöyle anlatıyor:

Haberin Devamı

"Sermaye bir milyondu. 250 bin lira hazırdı. O nispeten fazla para, dışardan on para yok. Müessis hissesi, bir hisse 1000 liraydı. Müessisler bulacağız ve meclis - i idareyi kuracağız. Hiç kimse yanaşmıyor. Diyorlar ki 'Ne kadar böyle bir işe girdiysek, hiçbirinin neticesi çıkmadı, bu da onların devamı'... Ecnebi bankalar nezdinde, Banque d'Athens var, İtalyanların bankaları var, Fransızların bankaları var. Onlar bizim Türklere, hatır için, Kızılay'a 1000 lira teberruda bulunur gibi, müessis hisselerini verdiler. Ben de şahsımı kullanarak, hatta Atatürk'ün nüfuzunu kullanarak 1000'er lirayı böyle topladım." (İş Dergisi, Sayı 240, Ekim 1986, s. 4).

LİMONATA, PASTA...

9 Eylül 1924 günü, İstasyon Caddesi üzerindeki ilk binasında düzenlenen bir törenle Bankamızın açılışı yapıldı. Açılış törenine devlet erkânı, hükümet üyeleri, mebuslar, kordiplomatik ve Ankara eşraf ve tüccarı davetliydi. Davetli sayısı 150'yi bulduğundan, bu kadar kişiyi alacak salon bulunamamış, davetliler gruplar halinde ağırlanmıştı. Törende limonata ve pasta dağıtılmış, bu açılış için toplam 120 lira masraf yapılmıştı!

 

CESUR BİR GİRİŞİM

Türkiye'de tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirmek, sınai gelişmeyi başlatmak, ulusal tasarrufları harekete geçirmek, temel ekonomik atılımları finanse etmek ve kredi ihtiyaçlarını karşılamak, yeni kurulan bir ülke için yaşamsal önemde etkinliklerdi.

Haberin Devamı

I. Dünya Savaşı sonrasında dünyada pek çok alanda olduğu gibi finansal sektörde de hızlı gelişmeler kaydedilmiş, yeni teknolojiler, kriterler ve metotlar oluşturulmuştu. Ülkemiz bu yenilik ve gelişmelerden tümüyle yoksun olduğu gibi bu alanda çalışacak yetişmiş elemanımız da yoktu. İş Bankası dönemin bu zor ekonomik koşulları altında çalışmalarına başladı.

Bankamız, kurulduğu günden beri, amaçlarını gözden kaçırmadan sürekli güçlenerek büyüyen ender kurumlardan biri oldu; bu durum camiamızın gelmiş geçmiş tüm üyelerinin en büyük övünç kaynağı.