Gündem TÜVTÜRK çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - 2024 Araç muayene istasyonu kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?

TÜVTÜRK çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - 2024 Araç muayene istasyonu kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?

09.01.2024 - 10:56 | Son Güncellenme:

TÜVTÜRK; Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayenesi hizmeti ile trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen, konusunda uzman bir kuruluştur. Araç sahipleri periyodik muayene günleri geldiğinde "Araç muayene istasyonu kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?" diye sorguluyor.

TÜVTÜRK çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - 2024 Araç muayene istasyonu kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor

Not: İlgili şubenin saat kaça kadar açık olduğunu ve saat kaçta kapandığını öğrenmek için telefon üzerinden arayarak bilgi almanızı öneririz.

210 Sabit, 5 motosiklet, 74 gezici ve 13 gezici traktör istasyonda görevli 3.500 çalışanı ile Türkiye'nin tamamında hizmet veren TÜVTÜRK'ün çalışma saatleri araç sahipleri tarafından sık sık kontrol ediyor. İşte "TÜVTÜRK kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?" sorusunun cevabı...

Haberin Devamı

TÜVTÜRK ÇALIŞMA SAATLERİ

TÜVTÜRK, Pazar günleri hariç haftanın her günü 08:30 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

TÜVTÜRK HAKKINDA

Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayenesi hizmeti ile trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen, konusunda uzman bir kuruluştur. TÜVTÜRK'ün temel değerleri bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlüktür.

210 Sabit, 5 motosiklet, 74 gezici ve 13 gezici traktör istasyonda görevli 3.500 çalışanı ile Türkiye'nin tamamında hizmet veren TÜVTÜRK, yılda 9 milyonu aşkın aracın periyodik ve yola uygunluk muayenelerini, yaklaşık 4 milyon aracın ise egzoz gazı emisyon ölçümünü gerçekleştirmektedir. Ücretsiz muayene tekrarları ve tespitlerle birlikte muayene sayısı 17 milyona erişmektedir.

Haberin Devamı

TÜVTÜRK’ün tüm faaliyet alanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenmekte ve operasyonları yine aynı Bakanlığın denetiminde yürütülmektedir. TÜVTÜRK, ayrıca TS EN ISO 17020 standartı uyarınca Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından denetlenmekte olup, bu standarta göre akredite edilmiş bulunmaktadır.

Araç Muayene İstasyonlarında verilen hizmetler
Periyodik Araç Muayenesi
Yola Elverişlilik Muayenesi
Tadilat Sonrası Muayene, Zorunlu Muayene
Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü
Tespit


TÜVTÜRK'le Gelen Yenilikler

Türkiye karayollarının güvenliği için, ilk defa uluslararası normlara uygun kapsamda araç muayenesi
Uluslararası standartlarda eğitim almış, kalifiye eleman yetiştirilmesi
Araç kaynaklı trafik kazalarının azaltılması
Trafik güvenliğinin sağlanması, yeni standart muayene anlayışının oluşturulması için devlet birimleri ile iş birliği
Tespit
Ekonomi
Nitelikli iş gücüne geniş iş imkanı
Araç bakımını daha önemli hale getirerek yakıt tasarrufu sağlanması
Otomotiv sektöründe hem araç satış hem de servis sektöründe hareketlenme
Otomotiv Sektörü
Emniyetsiz ve kusurlu parçaların değiştirilmesi, yedek parça ve servis hizmeti pazarına hareket getirmektedir. İkinci el piyasasında TÜVTÜRK onaylı araçların değeri artmaktadır.

Haberin Devamı

İstihdam – Eğitim

Muayene istasyonlarında yaklaşık 3.500 kişilik istihdam sağlanmaktadır. TÜVTÜRK İstasyonları'nda görev yapacak teknik personelin teknik eğitimiyle ilgili olarak MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'yle iş birliği protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında personelin “Araç Muayene Tekniği Eğitimi”nin teknik-teorik kısmında Türkiye'nin çeşitli illerinde belirlenen teknik liselerle iş birliği yapılacaktır. Bu sayede eğitim-sanayi ortaklığı sağlanarak, öğretmenlere yeni araç muayene sistemiyle ilgili bilgiler aktarılmaktadır.

Trafik Güvenliği

Araç muayenesinin belirli bir standarda kavuşması, araç kusurundan kaynaklanan trafik kazalarının azalmasına ve trafik güvenliğinin artmasına katkı sağlar. Periyodik olarak bakımı yapılmış araçların performansının artmasıyla, yakıt sarfiyatı ve gürültü kirliliği azalır. Bakımlı araç sayısının artmasıyla, aracın ömrü uzamakta ve ikinci el değeri artmaktadır.

Devlet Gelirleri

Yapılan her muayeneden alınan bedelin önemli bir kısmı 20 yıl boyunca artan oranlarda devlet kasasına gelir olarak eklenecektir. İlk 3 yılda muayene ücretlerinden elde edilecek gelirin %30'u, takip eden 7 yılda gelirlerin %40'ı, son 10 yıllık işletim döneminde ise, araç muayene gelirlerinin %50'si devlete aktarılmaktadır.

Haberin Devamı

Akreditasyon

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları, muayene kuruluşlarının faaliyetini düzenleyen uluslararası bir standart olan TS EN ISO 17020’ye tabidir.

TS EN ISO 17020 Standardı, uluslararası muayene hizmeti vermek isteyen ve bu standarda uygun olarak dokümantasyon ve uygulamaları tam anlamıyla uygulayan muayene kuruluşlarını kapsayan bir standarttır.

TÜVTÜRK’ün tüm istasyonları ve faaliyetleri Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından denetlenmekte olup, şirketimiz temeli bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlük olan bu standart uyarınca akredite edilmiştir.