Gündem 2020'de af yasası çıkıyor mu? Son gelişme ne?

2020'de af yasası çıkıyor mu? Son gelişme ne?

19.12.2019 - 10:54 | Son Güncellenme:

2019'un sonuna gelirken af yasası için umutlar 2020'ye kaldı. İkinci yargı paketinin yeni yılın ilk günlerinde Meclis'e gelmesi bekleniyor. Paket Meclis'e gelir gelmez büyük bir beklenti oluşacak. Peki, konu hakkındaki son gelişmeler neler?

2020de af yasası çıkıyor mu Son gelişme ne

 

Af yasası için beklentiler gitgide artıyor. Mahkum ve mahkum yakınları af yasasını iple çekiyor. 2019'dan umudunu yitiren hükümlüler "2020'de af çıkacak mı?" siye sorgulamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

SON AÇIKLAMA BAHÇELİ'DEN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı çatısı altında tezat ve tersliklerin yaşanmaması, konunun istismar edilmemesi maksadıyla 24 Eylül 2018 tarihli kanun teklifimizi bugünden itibaren beklemeye aldığımızı önemle ifade etmek isterim." ifadesini kullandı.

AF TEKLİFİ NEDİR?

MHP, 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun teklifini 24 Eylül'de TBMM Başkanlığına sunmuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta ile MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan teklif, "Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi" adını taşıyor. Toplam 8 maddeden oluşan teklifte, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkûmları kapsam dışında tutuldu.