Gündem ‘2021’de 230 bin Suriyeli üniversiteye başvuracak’

‘2021’de 230 bin Suriyeli üniversiteye başvuracak’

05.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriyeli gençlerin, Türkiye’de nitelikli yükseköğrenim imkanlarına erişimlerini arttırmak amacıyla yürütülen “Türkiye’deki Suriyelilerin Yüksek Öğrenime Erişimlerinin Artırılması Projesi” kapsamında Türkiye’de yüksek öğrenim gören öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

‘2021’de 230 bin Suriyeli üniversiteye başvuracak’

Bir otelde yapılan törende, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, AB’nin desteğiyle Türkiye’de eğitimini tamamlayan Suriyeli öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

Haberin Devamı

Eren, kurum olarak 2012’den itibaren “Türkiye Bursları” adı altında hemen hemen her ülkeden öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Türkiye’de 150 bin uluslararası öğrencinin bulunduğunu, 16 bininin YTB burslusu olduğunu belirten Eren, ayrıca, 8 bin 500 öğrencinin ileri düzey Türkçe eğitimi aldığı ve Türkiye Bursları kapsamında da 6 bin gibi bir rakama ulaşıldığı bilgisini paylaştı.

Eren, “Elimizdeki rakamlara göre, 2021’de 230 bine yakın Suriyeli üniversitelerde eğitim almak için bekliyor olacak veya başvuru yapacak. Çok yoğun bir talep bu, biz bunu karşılamaya çalışacağız” dedi.