Gündem 21 gün Bakırköy’de yatacak

21 gün Bakırköy’de yatacak

19.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Papağana yaptığı işkence videosu infial yaratan MasterChef’in eski yarışmacısı Özdemir, kendini “Yarışmadan haksız yere diskalifiye edildim. Psikolojim bozuldu. Ne yaptığımı bilmiyorum” sözleriyle savundu. Özdemir, akıl hastanesine yatırıldı.

21 gün Bakırköy’de yatacak

Evinde beslediği papağana yaptığı işkence videosu sonrası gözaltına alınan MasterChef programının eski yarışmacısı Murat Özdemir, ters kelepçeyle çıkarıldığı adliyede ifade verdikten sonra serbest kaldı. Özdemir, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 21 gün boyunca tedavi görecek.

Haberin Devamı

MasterChef yarışmasından diskalifiye edilen Murat Özdemir’in evinde beslediği papağana uyguladığı işkence görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşması büyük tepki topladı. Kamuoyu infiali sonrası İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından önceki gün hakkında gözaltı kararı verilen Özdemir, akşam saatlerinde Beşiktaş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

‘Psikolojim bozuldu’

İfadesi alındıktan sonra sabah adliyeye gelme koşuluyla serbest bırakılan Özdemir, güvenlik gerekçesiyle geceyi karakolda geçirdi. Geceyi Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’nde geçiren Murat Özdemir’in “Katıldığım yarışmada haksız yere diskalifiye edildim. Daha sonra kendimi toparlayamadım. Psikolojim bozuldu. Dün de alkol aldım. Onun da etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum” dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Özdemir’e ters kelepçe takılması dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Parmağımı ısırdı’

Yoğun güvenlik önlemi eşliğinde adliye binasına giren Özdemir, basın mensuplarının “Papağana neden işkence yaptınız” şeklindeki sorusu üzerine, “İşkence yapmadım. Parmağımı ısırdı” cevabını verdi. Bu sırada bir vatandaş ise Özdemir’e tepki göstererek “Şerefsiz” diye bağırdı. Savcılık ifadesinin ardından Özdemir hakkında 5199 sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” kapsamında ‘hayvana eziyet’ maddesinden işlem yapıldı. Ayrıca Kara Avcılığı Kanunu’nuna istinaden Özdemir’e 5 bin 254 lira para cezası da kesildi.

Özdemir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak savcı bu kararla birlikte, Özdemir’i akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının anlaşılması için polis eşliğinde valiliğe gönderdi. Özdemir’in polis memurlarına teslim edilerek, kamu düzeni ve güvenliği, suçun önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması amacıyla akıl sağlığı yönünden idari olarak gereğinin yapılmasının istendiği bildirildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılan Özdemir, burada 21 gün boyunca tedavi edilecek.

6 ayrı suç kaydı varmış

Haberin Devamı

Radyo Viva’nın haberine göre, Murat Özdemir’in 1999’da evli olduğu, eşinden boşandıktan sonra taciz ettiği ve ardından eşinin erkek kardeşi tarafından Bodrum Gölköy’de 6 yerinden bıçaklandığı ortaya çıktı. Bıçaklama olayından sonra dalak ve böbreği alınan Özdemir’in, aralarında uyuşturucu, bilgisayar korsanlığı da dahil olmak üzere 6 ayrı suçtan sabıkası olduğu
bildirildi.

‘Hastalıklı ve tedavi olmalı’

Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Özdemir, tekrar emniyete götürülürken ekip otosundan indiği sırada ‘Acun Acun Acun’ diye bağırdı. Polislere zorluk çıkaran Özdemir, 4 polis memuru tarafından güçlükle zaptedildi. Başta ünlü isimler olmak üzere hayvan hakları savunucuları yaşanan olaya tepki gösterdi. Murat Özdemir’in gözaltına alındığı Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nin önüne gelen hayvan hakları savunucuları yaşanan olayı protesto etti. HAÇİKO Derneği Başkanı şarkıcı-yazar Ömür Gedik, “Ciddi anlamda hastalıklı ve tedavi olması, uzun süre dışarı çıkmaması gereken biri… Dernek olarak başvurumuzu yaptık. Takipçisi olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kanat ve ayağında kırıklar bulunuyor

Kanadı ve ayağında kırıklar bulunduğu belirlenen papağanın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Bu arada Yemekteyiz adlı programın 7 ay önce yayınlanan bölümünde, Özdemir’in evinde çekim yapılmış ve aynı papağan, Murat Özdemir yaklaşınca çığlık atmıştı. Programın sunucusu Onur Büyüktopçu’nun ‘Niye çığlık çığlığa bu hayvan’ sorusu üzerine Özdemir, ‘Beni sevmiyor’ yanıtını vermişti.