Gündem 23 Nisan rotaları

23 Nisan rotaları

14.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 23 Nisan’ın salı gününe denk gelmesiyle çalışanlara dört günlük tatil imkânı doğdu. Bu fırsatı değerlendirip kısa bir tatil yapabilirsiniz. Aileler ise günün anlamına yönelik rotalarla çocuklarına unutulmayacak bir bayram yaşatabilir

23 Nisan rotaları

Heyecanla beklenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, salı gününe denk geliyor. 23 Nisan’ı hafta sonuyla birleştirebilen çalışanlar, dört günlük bir tatil yapabilecek. Tur şirketleri de bu tatil için yurt içi ve yurt dışında birçok program oluşturdu. Bu özel günün anlam ve önemini çocuklarına yaşatmak isteyen ailelerin ise ziyaret edeceği birçok adres bulunuyor. 23 Nisan’ı unutulmaz kılacak rotaları sizler için derledik…

Haberin Devamı

Masalları yaşatıyor

Türkiye’nin Venedik’i olarak kabul edilen Eskişehir, köprüleri, heykelleri, Odunpazarı Evleri’yle görülmeye değer. Şehirde, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller, Eti Arkeoloji, Lületaşı müzeleri, Haller Gençlik Merkezi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ziyaret edilecek yerlerin başında geliyor.

Sazova Parkı’nda bulunan Masal Şatosu ise çocukla gezilecek en güzel adreslerden. Masal Şatosu’nda çocuklar, interaktif bir masala dahil edilerek merak, cesaret ve özgürlük kavramlarını yaşayarak öğreniyor. Ayrıca nisan boyunca birçok etkinlik düzenleyen Odunpazarı Belediyesi, 23 Nisan’a özel etkinlikler de yapacak.

23 Nisan rotaları
Kapadokya’yı keşfedin

Peribacaları, doğal kaya oluşumları, yeraltı şehirleri, butik otelleri ve sıcak hava balon turuyla Kapadokya, her yıl dünyanın dört bir yanından turistlere ev sahipliği yapıyor. Hâlâ görmediyseniz ya da bu muhteşem deneyimi tekrardan yaşamak istiyorsanız yolunuzu Kapadokya’ya düşürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğa, tarih, sporun bir arada sunulduğu Kapadokya’yı yürüyüşle, balonla ya da ATV turlarıyla keşfedebilirsiniz. ‘Güzel Atlar Ülkesi’ anlamına gelen Kapadokya’da atla gezme imkânı da bulunuyor. Bölgede Derin Kuyu Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi, Selime Manastırı, Uçhisar, Güvercinlik Vadisi, Ortodoks Manastırı, Yunan köyü olan Çavuşin Köyü, Paşabağ görülmesi gereken yerlerden öne çıkanlar.

Eğlence vakti

23 Nisan’da İstanbul’da olanlar için de seçenek çok. Çocuklarıyla eğlenceli bir gün geçirmek isteyenler, Nefeskesen’den Çılgın Nehir’e çeşitli ünitelerin bulunduğu tema park İsfanbul’a ya da 250 yıllık bir tarihe sahip balmumu müzesi Madame Tussauds’ya gidebilir. Madame Tussauds Müzesi’nde tarih, kültür-sanat, bilim, spor ve eğlence alanlarında ün yapmış kişilerin balmumu figürleri sergileniyor.

Çocuklarına deniz canlılarını tanıtmak isteyen aileler ise Florya’daki İstanbul Akvaryum’u ziyaret edebilir. Merkezde, Amazon Yağmur Ormanı, Kasırga Simülatörü, Aynalı Labirent gibi farklı seçenekler var. İstanbul’da Miniatürk, İstanbul Modern, Rahmi Koç Müzesi, Oyuncak Müzesi de çocukları bekleyen adreslerden bazıları.

Haberin Devamı

ATA’NIN İZİNDEN ANKARA

Her 23 Nisan’da olduğu gibi bu yıl da Anıtkabir, 7’den 70’e Atatürk’ü anmak isteyenlerle dolup taşacak. Siz de bu unutulmaz anlara ortak olmak istiyorsanız 23 Nisan’da Ankara’ya gidebilirsiniz. Ankara’da ayrıca bu önemli günde Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak hizmet veren I. TBMM Binası ile Cumhuriyet Müzesi olarak hizmet veren II. TBMM Binası’nı ziyaret edilebilirsiniz. Şehirde Beypazarı, Hamamönü, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi gibi görülecek pek çok yer var.

Tarihe tanıklık edin

23 Nisan’da dileyenler Mustafa Kemal Atatürk’ten yadigar kalan evleri ziyaret ederek Atatürk’ün anılarına tanıklık edebilir. 1930-1934’te Atatürk’ün İzmir’e her gelişinde konakladığı ev, İzmir Atatürk Müzesi olarak ziyarete açık. Bursa’daki Atatürk Evi Müzesi de görülmesi gereken yerlerden.

Dolmabahçe Sarayı ise 10 Kasım 1938’de Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olarak büyük öneme sahip. Atatürk’ün her şeyiyle muhafaza edilen yatak odası, çalışma odası ve pek çok değerli eşyası burada sergileniyor.

Haberin Devamı

23 Nisan rotaları

Diyarbakır’daki Gazi Köşkü ise 10 ay boyunca Atatürk’e ev sahipliği yaptı. Köşkte Atatürk’ün çalışma odası ve yatak odası gibi bölümler bulunuyor. Konya Atatürk Evi Müzesi’nde de Atatürk’ün Konya ziyaretini anlatan belgeler, aldığı notlar, eşyaları ve fotoğrafları bulunuyor.

Atatürk’ün Samsun’a 19 Mayıs 1919 yılında ayak bastığında kaldığı ilk yer olan Mıntıka Palas ise Samsun Gazi Müzesi ziyaretçilerini bekliyor. Ayrıca Alanya Atatürk Evi Müzesi, Trabzon Atatürk Köşkü, Adana Atatürk Evi Müzesi, Mersin Atatürk Evi Müzesi ziyaret edilecek müzeler arasında bulunuyor.

Çanakkale sizi bekliyor

Milli Mücadele’nin ilk ateşinin yakıldığı yer Çanakkale’de Kilitbahir Kalesi, Şehitler Abidesi, Kabatepe, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı’nda gezerek tarihte yolculuğa çıkabilirsiniz. Ayrıca Çanakkale’de dünyanın en ünlü antik kentlerinden olan ve şehrin simgesi Truva Atı’nın da bulunduğu Truva Antik Kenti’ni de gezmelisiniz.

Haberin Devamı

Tarihi öneminin yanı sıra Çanakkale, eşsiz doğasıyla da kendine hayran bırakıyor.

23 Nisan rotaları