Gündem 24 Haziran seçimlerinde nasıl oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama

24 Haziran seçimlerinde nasıl oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama

11.06.2018 - 09:55 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerine artık kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekilli genel seçimleri için oy kullanacak olan milyonlarca vatandaş aynı zamanda nasıl oy kullanacağım sorusunu da yanıt arıyor. YSK seçmen sorgulama sayfasını geçtiğimiz günlerde erişime açarak vatandaşların nerede oy kullanacakları sorusunu yanıtladı. Peki nasıl oy kullanacağım?

24 Haziran seçimlerinde nasıl oy kullanacağım YSK seçmen sorgulama

Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekili genel seçimleri için kısa bir süre kaldı. Vatandaşlar geçtiğimiz günlerde YSK tarafından açıklanan seçmen sorgulama ekranı sayesine nerede oy kullanacakları bilgisine ulaşabilmişlerdi. Yeni sistemde oy pusulalarında ufak bir değişim yaşanacak. Vatandaşlar oluşan Cumhur ittifakı ve Millet ittifakının ardından oy pusulalarının nasıl olacağını aynı zamanda oy nasıl kullanıllır sorusunun da yanıtını arıyor. Peki oy nasıl kullanılır?

Haberin Devamı

NASIL OY KULLANACAĞIM? OY NASIL KULLANILIR?

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Bu seçimde, yeni parlamentonun yanı sıra cumhurbaşkanı da seçilecek. Cumhurbaşkanlığı için 6 aday yarışıyor.. 4 Haziran'da seçmene iki pusula tek zarf verilecek. Oy pusulaların biri Cumhurbaşkanı seçimi için, diğer oy pusulası ise milletvekili seçimi için tercihe sunulacak..

24 Haziran seçimlerinde nasıl oy kullanacağım YSK seçmen sorgulama

Cumhurbaşkanı seçilecek olan oy pusulasının üzerinde Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı ve isimleri bulurken, Milletvekili seçilecek pusulanın üzerinde partilerin logosu ve isimleri yer alıyor olacak.. Her iki pusulanında altında yer alan içi boş yuvarlak alana tercih edilen bölgeye mühür basılacak. Tercih işleminin ardından iki oy pusulası da tek zarfın içerisine konularak sandığa atılacak.. Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

Haberin Devamı

Pusulada yalnızca ittifaka mühür vurulmuşsa, oy 'ittifak ortak oyları' sütununa yazılıyor.

24 Haziran seçimlerinde nasıl oy kullanacağım YSK seçmen sorgulama

YSK SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar YSK seçmen sorgulama sayfası ekranında TC kimlik mumaraları Nüfusa kayıtlı olduğu sıra no ve Nüfusa kayıtlı olduğu il bilgilerini girdikten sonra seçmen sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.