Gündem 25 kişi mahsur kaldı: 1 ölü

25 kişi mahsur kaldı: 1 ölü

08.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Başkent Ankara ve İstanbul’la birlikte yurdun büyük bölümünde etkisini gösteren kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Karda mahsur kalan onlarca kişi ekiplerce saatler süren çalışmalarla kurtarılırken binlerce köy yolu da ulaşıma kapandı. Dün 16 ilde eğitim yapılamadı.

25 kişi mahsur kaldı: 1 ölü

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde önceki gün 23.30 sıralarında, Karaağaç köyü yakınlarındaki bir araziye kaçak kazı yapmak için giden Hazım Yıldız, Yüksel Güzelel (51), Engin Pamuk (37) ve Fikri Güler (51) aniden bastıran kar yağışıyla mahsur kaldı. Kullandıkları jeneratörden çıkan karbonmonoksit gazından etkilenen dört kişi 112’yi arayıp yardım istedi. Bulundukları yeri doğru tarif edemeyen ve yanlış konum gönderen kişilere ekipler ulaşmakta zorluk çekti. Saatler süren çalışmanın ardından bölgede mahsur kalan kişilere ulaşan ekipler, Hazım Yıldız’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Haberin Devamı

Konya’nın Derebucak ilçesinde de Kuyucak Mevkisi’ne piknik yapmak için giden 10 kişilik arkadaş grubu, önceki gün öğle saatlerinde etkili olan tipi sonrası mahsur kaldı. Çevrede bulunan bir dağ evine sığınan grup, yaklaşık 12 saat sonra kurtarıldı.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 1400 rakımlı Balıklı Yaylası’na gitmek için üç ciple yola çıkan Bilal Akbaş ve 10 arkadaşı, bölgede yoğun kar yağışı sonrası mahsur kaldı. Araçları kara saplanan 11 kişi, Gölormanı Orman İşletme Şefliği’ne kadar beş kilometre yürüyerek yardım istedi. Ekipler 1,5 metre kar olan bölgede bir vatandaşın traktörünün yardımıyla mahsur kalan 11 kişiyi kurtardı. Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne giden hastalar ve hasta yakınları, yoğun kar yağışından kapanan yolda mahsur kaldı. Sivas’ta bir haftadır etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 406 köy yolu ulaşıma kapandı. Paşabahçe’deki şelale, soğuk havanın etkisiyle kısmen buz tuttu. Yoğun kar yağışının etkili olduğu 16 ilde eğitime dün ara verildi.