Gündem 25 nehir havzasına özel koruma planı

25 nehir havzasına özel koruma planı

10.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, su kaynaklarının yönetiminde en üst plan olarak uygulanacak Ulusal Su Planı’nın bu yıl açıklanacağını bildirdi.

25 nehir havzasına özel koruma planı

Eroğlu, su kaynaklarının iyileştirilmesi ve korunması amacıyla 25 nehir havzasında koruma planı hazırlandığını, planların uygulanmasına 2023’e kadar devam edileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’un soru önergesini yanıtlayan Bakan Eroğlu, su kaynaklarına yönelik çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Eroğlu, “Bakanlığımca su kaynaklarının iyileştirilmesi ve korunması maksadıyla 25 nehir havzasında Havza Koruma Eylem Planları hazırlanmış olup 2023’e kadar uygulanması devam edecektir” dedi. Eroğlu, çalışmalarına başlanan Ulusal Su Planı’nın bu yıl yayımlanmasının hedeflendiğini bildirdi ve şunları söyledi: “Meriç-Ergene, Gediz, Küçük Menderes, Büyük Menderes, Susurluk, Konya Kapalı, Burdur ve Yeşilırmak havzalarında su kalitesinin ve miktarının iyi duruma getirilmesi maksadıyla planlama yapılmış veya devam etmektedir. Ergene Havzası’ndaki nüfusu 10 bin ve üzeri ilçe belediyelerinin evsel atık sularının arıtma sonrasında sulamada kullanılabilirliği araştırılarak, bu atık suların sulamada kullanılabilmesi için arıtma prosesi gerekliliklerinin tespit edilmesi maksadıyla ‘Ergene Havzasında Arıtılmış Atıksuların Sulamada Kullanılmasının Uygulanabilirliğinin Araştırılması Projesi’ 2014’te tamamlanmıştır.”