Gündem 2550 tekne güvenli Boğaz için buluştu

2550 tekne güvenli Boğaz için buluştu

09.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Boğazları Günü’nde, yaşanan kazalara dikkati çekmek amacıyla Doğa ile Barış Derneği tarafından Türkiye Çevre Kozası Kuruluşları ile Boğazlar Güç ve Eylem Birliği’nin desteğiyle “İstanbul’u seviyorum. El ele verelim ve koruyalım” adlı deniz eylemi gerçekleştirildi.

2550 tekne güvenli Boğaz için buluştu


İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen eylem Kabataş’tan “Küçük Prenses Melani” adlı tekneye dernek üyelerinin binmesiyle başladı. Boğaz turuyla devam eden eylemde, 2550 tekne Beykoz Paşabahçe’de biraraya gelerek “Felaketten önce güvenlik”, “Türk Boğazları petrol boru hattı değildir”, “Ölüm gemilerine hayır” yazılı afişleri açtı.
Küçük Prenses Melani teknesinde basın açıklaması öncesi Soma’da ve Gezi olaylarında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra basın açıklaması yapan Doğa ile Barış Derneği Karadeniz ve Boğazlardan sorumlu Başkan Yardımcısı İklil Üstün şunları söyledi:

‘Ölüm gemileri istemiyoruz’
“Bizler ölüm gemilerinin Türk Boğazlarından geçmelerini istemiyoruz. Felaket yaşanmadan el ele verelim ve koruyalım.” Eylem Beykoz Sahili’nden Beşiktaş Kabataş İskelesi’ne dönülmesiyle son buldu.

Yazarlar