Gündem 3 gün süren Olympos Regatta’nın kazananı belli oldu

3 gün süren Olympos Regatta’nın kazananı belli oldu

06.10.2016 - 08:54 | Son Güncellenme:

Moda Deniz Kulübü önünden 30 Eylül Cuma günü saat 18.00’de verilen start ile başlayan ve Moda-Tirilye, Tirilye  Koy içi  ve Tirilye’den-Moda’ya olmak üzere üç etaptan oluşan Olympos Regatta tamamlandı.

3 gün süren Olympos Regatta’nın kazananı belli oldu

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) ile Bursa Yelken Kulübü (BYK) işbirliğinde düzenlenen Olympos Regatta’ta, IRC 1-2-3 gruplarındaki Overall değerlendirmede birinciliği Ahmet Eker’in Eker Yayık Ayran isimli teknesi kazandı.

Haberin Devamı

Bu sene bu sene 4'üncüsü hayata geçirilen Olympos Regatta’tanın Moda-Tirilye etabında Marmara’yı en hızlı geçen tekne ise Orient Express VI oldu.

İstanbul yelkencileri ile Bursa yelkencilerini buluşturmak, Bursa’da yelkenciliği tanıtmak ve geliştirmek için hayata geçirilen ve bu sene TAYK Trofesi’ne de dahil olan Olympos Regatta, 30 Eylül’de dördüncü kez start aldı.

Moda Deniz Kulübü önünden 30 Eylül Cuma günü saat 18.00’de başlayan Olympos Regatta’ya 18 tekne 180 yelkenci katıldı. Moda-Tirilye arasındaki yaklaşık 37 deniz mili mesafeli rotada kuzeyden esen rüzgarla başlayan yarış ekipleri, yarış süresince rüzgarsız kalmazken bu etabı Bülent Atabay’ın sahip olduğu Orient Express VI yatı ilk bitirdi. Yarış boyunca açık denizde birbirine yakın mesafelerde seyir yapan yatlar, Moda- Trilye etabındaki Olympos Regetta’nın ilk yarışta gece saat 23:30’dan itibaren Trilye önüne kurulan finish hattına girmeye başladılar. Finish hattına 5 mil kala rüzgarın azalması nedeniyle yarışı bitirmek için mücadele eden yatlar son finishi 03:30’da aldı.

Haberin Devamı

Filonun en hızlı teknelerinden sadece 1 dakika sonra saat 00.13.02’de finish alan IRC 2 sınıfında yarışan Ahmet Eker yönetimindeki Yayık Ayran ekibi ilk etapta başarılı bir performans sergiledi.