Gündem 30 milyon dolara el değiştirdi

30 milyon dolara el değiştirdi

27.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Artnet’in haberine göre, iflas eden Ebony ve Jet dergilerini çıkaran Chicago merkezli Johnson Publishing’in tarihi arşivlerinin tamamı 30 milyon dolara satıldı.

30 milyon dolara el değiştirdi

Ford, Mellon, J. Paul Getty Trust ve MacArthur vakıflarının aralarında bulunduğu vakıflar birliğinin satın aldığı dört milyondan fazla görsel arşiv, 10 bin saatlik video ve ses kaydını içeren arşiv, 20. yüzyıl Afrika kökenli Amerikan hayatının ve kültürünün önemli bir kaydı olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Satışın cuma günü kapanması bekleniyor. Johnson Publishing’in arşivini bir hafta içinde almak için bir araya gelen vakıflar, arşivi Washington’daki Ulusal Afrika Amerikan Kültür Tarihi Müzesi’ne bağışlamayı planlıyor.

‘Vintage’ spor  fotoğrafları satılıyor

Artdaily’nin haberine göre, Heritage Müzayede Evi, 20. yüzyılın Amerikan sporlarının seçkin fotoğraflarını içeren koleksiyonunun yaz listesine yeni bir satış daha ekledi. Müzayede evinin online başlattığı açık artırma 2 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Müzayede evinin yetkilileri, satışlarda 400 bin dolardan fazla gelir elde edileceğini öngörüyor. Heritage Müzayede Spor İhaleleri Müdürü Chris Ivy, “Vintage fotoğrafçılık günümüzdeki spor koleksiyonları pazarının en dinamik alt kümesi olabilir” dedi. Yetkiler, spor koleksiyonları için yapılan birçok açık artırmada olduğu gibi Babe Ruth’un nadiren görülen 1919 Red Sox kartının yüksek bir fiyata satışa çıkacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

30 milyon dolara el değiştirdi