Gündem 31 Mart Türkiye geneli yerel seçim sonuçları ve oy oranları

31 Mart Türkiye geneli yerel seçim sonuçları ve oy oranları

02.04.2019 - 10:05 | Son Güncellenme:

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yurt genelinde oy verme işlemi Pazar günü sona erdi. Vatandaşlar Türkiye genelinde yerel seçim sonuçları için arayışa koyuldu. Fakat 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'daki sandıklardan çıkan oyların resmi kayıtlara yanlış geçirildiği belirlendi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak bugün bu belgeleri açıkladı. Oy sonuçları kesinleşene kadar oy oranlarındaki son durum ise şu şekilde...

31 Mart Türkiye geneli yerel seçim sonuçları ve oy oranları

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu'nun 25 bin civarında daha fazla oy aldığını belirterek, "Burada önemli bir ayrıntıyı paylaşmak gerekiyor. O da şudur; 319 bin 500 iptal oy var. Aradaki fark 25 bin. Yani iptal oylar aradaki farkın 10 katından fazla gözüküyor." dedi.

Haberin Devamı

"YÜKSEK SEÇİM KURULU MAZBATAYI KİME VERİRSE BAŞKAN ODUR"

Yıldırım, "Aldığınız oyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"İstanbul halkının takdiridir. Oyu veren İstanbullulardır. Onların takdiri başımızın gözümüzün üstündedir. Söyleyeceğimiz budur. Tabii ki iki adayın aldığı oyun birbirine bu kadar yakın olması çok beklenen bir şey değildi. Ancak dediğim gibi bu süreçte partimiz eldeki bilgi ve belgelerle, hukuki süreci devam ettirecek, sonunda Yüksek Seçim Kurulu mazbatayı kime verirse başkan odur. Söyleyecek bir şey yok."

"Seçimin tekrarı gibi bir durum olur mu?" şeklindeki soruya ise Yıldırım, "Böyle bir şeyler bizim takdirimizde değildir. Bizim yapacağımız iş, biraz sonra İl Başkanımız bu süreçlerin nasıl işleyeceğini anlatacak. Yani şu anda seçim Yüksek Seçim Kurulunun veya il, ilçe seçim kurullarının uhdesine geçmiştir. Bundan sonraki süreci yönetecek olan bu kurullardır. İstanbullu söyleyeceğini söylemiştir. Biz de bu vesileyle bütün oy veren vermeyen İstanbullu hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Her zaman hayatım boyunca milletime yararlı işler yapmak için gayret ettim. Bundan sonra da konumum ne olursa olsun aynı şekilde ülkeme, milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Benim için makamlar insanların gönlündeki makamlardır, gerisi gelip geçici işlerdir diye düşünüyorum."

Haberin Devamı

31 MART TÜRKİYE GENELİ YEREL SEÇİM SONUÇLARI VE OY ORANLARI

31 Mart Türkiye geneli yerel seçim sonuçları ve oy oranları

İL İL OY ORANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ