Gündem 3'üncü Selim portresi 72 bin liraya alıcı buldu

3'üncü Selim portresi 72 bin liraya alıcı buldu

09.11.2009 - 13:41 | Son Güncellenme:

.

3üncü Selim portresi 72 bin liraya alıcı buldu

ANKARA Antikacılık tarafından Swiss Otel’de düzenlenen müzayedede, aralarında Sultan 3'üncü Selim’in portresinin de yer aldığı 277 nadide antika eser ile klasik, modern ve çağdaş Türk resmine ait eserler görücüye çıktı. Ankara Antikacılık Genel Müdürü Muhsin Önder, “Müzayedede yer alan 277 eserden yarından fazlasının ilgi görmesi memnuniyet verici” dedi.

Müzayedede yer alan en önemli eserlerden biri olan İtalyan bir sanatçıya ait olduğu düşünülen ve 1700’lü yılların sonunda yapıldığı tahmin edilen Sultan 3'üncü Selim portresi 72 bin liraya alıcı bulurken, Osmanlı gümüş işçiliğinin benzersiz örneği, mineli Sakal-ı Şerif mahfazasının merakla beklenen fiyatı ise 20 bin lira oldu. Nazım Hikmet’in şiir yazdığı Abidin Dino’nun ‘Uzun Yürüyüş’ adlı tablosu 65 bin liraya satıldı.

Ankara Antikacılık Genel Müdürü Muhsin Önder, başkentte 2009 yılının son müzayedesini 8 Kasım’da gerçekleştirdiklerini belirterek, uzun bir dönemde hazırladıkları ‘Sonbahar Müzayedesi’ için katalog çalışması yaptıklarını ve her ayrıntıya titizlikle önem verdiklerini vurguladı. Önder, “Amacımız, toplumun her kesimine hitap ederek, antikacılığa ilginin artması. Müzayedeye katılımın oldukça yoğun olması bizleri mutlu ederken, tüm eserlere ilgi de oldukça iyiydi. Müzayedede merakla beklenen objelerden en çok ilgi ise Osmanlı gümüş işçiliğinin benzersiz bir örneği olan ve müzelik değeri bulunan mineli Sakal-ı Şerif mahfazası idi. 7 bin lira ile açık artırmaya sunuldu. 20 bin liraya kadar çıktı” diye konuştu.