Gündem 4 yaşındaki Beyza'yı sobada yaktı

4 yaşındaki Beyza'yı sobada yaktı

02.06.2009 - 13:59 | Son Güncellenme:

Konya'da bir kadın komşusunun kızını boğarak öldürdükten sonra cesedini sobada yaktı. Bir çocuğu ölen, diğeri ise engelli olan zanlının cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediği ileri sürüldü

4 yaşındaki Beyzayı sobada yaktı

KONYA'da 30 Nisan Perşembe günü markete ekmek almaya gittikten sonra ortadan kaybolan 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu, ölü olarak bulundu. Beyza'yı, yaklaşık 1.5 ay önce mahalleye taşınan komşuları 23 yaşındaki Kezban Uslu'nun öldürdüğü ortaya çıktı. Katil zanlısı genç kadın, cinayeti tüm ayrıntılarıyla itiraf etti. Uslu'nun yaklaşık 5 ay önce, 3.5 yaşındaki çocuğunun hayatını kaybettiği ve psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenildi.

VAHŞİ CİNAYET

Eşi, bir tuğla fabrikasından işçi olarak çalışan Kezban Uslu'nun, cinayeti Cumhuriyet Savcı'na tüm ayrıntılarıya anlatarak itiraf ettiği öğrenildi. Uslu'nun küçük kızı bakkalda gördüğü ve 'Seni evine götüreyim' diyerek yanına aldığı ve kendi önce bir komşusunun evinin bahçesine gittiği sonra da sokakta kimsenin olmadığını görünce de, kızla birlikte kendi evine gittiği belirlendi.

ODUN SOBASINDA YAKTI

Kezban Uslu, Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadede, cinayeti tüm soğuk kanlılığıyla şöyle anlattı:

"5 ay önce çocuğumu kaybettim. Bu nedenle, başkalarını da ayın acıyı yaşamasını istedim. Kızı, bakkaldan evime giterdikten sonra hemen boğarak öldürdüm. Kendi çocuğum sokakta oynuyordu. Eşim de işe gitmişti. Evde yalnızdım. Sobaya bolca odun atıp, cesedi de içine koydum. Kolonya dökerek sobayı tutuşturdum. Sık sık odun atmayı sürdürdüm. Sonra da kızın aldığı ekmek ve yumurtayı yanıma alıp, komşuma kahvaltı yapmaya gittim. "

Kesban Uslu'nun, Çökekoğılu ailesiyle birlikte Beyza'yı mahallede arama çalışmalarına da katıldığı öğrenildi.

POLİS, ORGAN MAFYASINDAN ŞÜPHLELENDİ

olayı soruşturan cinayet bürosu dedektifleri önce organ mafyasından şüphleendi. Küçük kızın bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yattığını belirledi. Beyza'nın evinin hemen yanındaki bir ankesörlü telefondan, aynı hastanenin sık sık arandığı belirlenince, polis, organ mafyası üzerinde durdu.

İSTİHBARAT VE ASAYİŞCİLERDEN ÖZEL EKİP KURULDU

Asayiş Şubesi cinayet bürosu dedektifler, yaklaşık 1 aylık çalışma sonucunda, 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nun vahşi bir cenayete kurban gittiği belirledi. Anne Asuman (20) ve tornacılık yapan baba Seyit Çökekoğlu'nun (31) 30 Nisan günü polise kızlarının kaybolduğunu bildirmesinin ardından polis çalışmalarına başladı. Olayın karmaşıklığını anlayan asayiş polisi, İstihbarat Şubesi'yle birlikte ortak ekip oluşturuldu. Kurulan bu özel ekip, olayı çok yönlü olarak soruşturdu.

KEZBAN'DAN ŞÜPHELENİLMEDİ

Mahaledeki komşuları, Kezban Uslu'nun bakkaldan yanlız çıktığını gördüklerini söylemeleri ve bir çocuğun, Beyza'yı bir başka apartmanın bahçesinde dondorma yerken gördüğünü ve kendisine dil çıkarttığını söylemesi üzerine Kezban Uslu ilk başta şüpheli görülmedi. Ancak, cinayet büro dedektifleri daha sonra Kezban Uslu'ya da şüpheli listesine aldı. Uslu'nun evine giren polis, sobada küçük kızın kemiklerini buldu.

POLİSLERİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

olayı soruşturan cinayet bürosu dedektiflerinin pisikolojeilerinin bozulduğu ve pisikolojik destek aldıkları da öğrenildi. Özellikle Beyza'nın kemiklerinin sobada bulan ve kemikleri çıkaran görevlilerin gözyaşı döktükleri öğrenildi.

ZANLIYI SAKLADILAR

polis, cenayeti çözdükten sonra güvenlik gerekçesiyle, Kezban Uslu'nun yakalandığını, adliyeye çıkana kadar gizledi. Bu sırada polis, olayın meydana gelidği evin çevresinde de geniş güvenlik önlemi aldı. Beyza'nın ailesinin bir TV programına katılmak için İstanbul'a gitmesini fırsat bilen polis, Kezban Uslu'yu adyiyeye çıkarttı. Kezban Uslu, tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis, delil olarak, Beyza'nın yakılıdğı sobayı da Adliye'ye götürdü.