Gündem 4 yıl sonra küçük Sümeyye cinayetinde ilginç gelişme

4 yıl sonra küçük Sümeyye cinayetinde ilginç gelişme

21.01.2013 - 12:17 | Son Güncellenme:

ZONGULDAK’ta, 4 yıl önce evden kaçırılıp boğazı kesilerek öldürülen 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç cinayetinde ilginç bir gelişme yaşandı.

4 yıl sonra küçük Sümeyye cinayetinde ilginç gelişme

Eve bırakılan fidye notundaki yazı ile mahalle sakinlerinden alınan yazı örneklerinin karşılaştırılması sonunda ailenin komşusu 35 yaşındaki Fatma K. tutuklandı.

23 Aralık 2008’de Kozlu Beldesi’nde meydana gelen olayda, 41 yaşındaki Ferdane ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan maden işçisi 42 yaşındaki Ali Osman Cinkılıç’ın kızları Sümeyye Cinkılıç, akşam evde uyuduğu sırada tek katlı evlerinin pencere camı kırılarak kaçırıldı. Sümeyye Cinkılıç’ın cesedi, aynı akşam eve 200 metre uzaklıktaki çöp konteyneri yakınında boğazı kesilmiş halde, çuval içinde bulundu. Pencerenin önünde ise "Saat 24.00’e kadar 5 bin TL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın" yazılı not bulundu.

Eşinden para sızdırmak için cinayeti işlediği iddiasıyla tutuklanan anne Ferdane Cinkılıç ile sevgilisi olduğu iddia edilen maden işçisi Cihan Bayram, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanırken 7 ay sonra delil yetersizliği nedeniyle tahliye edildi. Tutuksuz yargılanmaları devam eden Ferdane Cinkılıç ve Cihan Bayram, Şubat 2011’deki karar duruşmasında ise yeterli ve inandırıcı kanıt elde edilemediği gerekçesiyle beraat etti. Mahkeme, cinayetin aydınlatılması için dosyayı yeniden Savcılığa gönderdi.

Cumhuriyet Savcısı Ali İrfan Yılmaz’ın geçen yılın başında yeniden başlattığı soruşturma kapsamında, ailenin oturduğu mahallede yaşayanlardan tek tek yazı örnekleri alındı. Mahalle sakinlerinin hem sağ hem sol elleri ile yazdıkları yazı örnekleri, küçük Sümeyye kaçırılırken pencere önüne bırakılan fidye notu ile birlikte kriminal incelemeye gönderildi. Verdiği yazı örneğinin, notdaki yazıya uyduğu belirlenen ailenin komşusu evli ve 2 çocuk annesi Fatma K., cumartesi akşamı gözaltına alındı. İfadesinde suçlamayı kabul etmeyen Fatma K., dün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Soruşturmanın devam ettiği belirtildi.