Gündem 400’e yakın tutuklu mahkûm var

400’e yakın tutuklu mahkûm var

10.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sincan 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bağırsak kanseri hastası İrfan Eskibağ’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle gözler halen cezaevlerinde bulunan hasta tutuklu ve hükümlülere çevrildi.

400’e yakın tutuklu mahkûm var

İnsan Hakları Derneği, geçtiğimiz günlerde yayımladığı raporunda “ağır hastalık” nedeniyle 122 tutuklu ve hükümlünün derhal tahliye edilmesini talep ederken, CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu Sözcüsü, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bizim tespitlerimize göre cezaevlerinde 400’e yakın ölümü bekleyen hasta var. Adalet Bakanı bize randevu bile vermiyor. Bu ne ilk, ne de son olacak. Önümüzdeki günlerde Mete Diş aynı sorunla karşılaşacak. Bu Adalet Bakanlığı’nın insanları infaz etmesidir” dedi.
Testis kanseri teşhisi konulan ve 92 gündür kemoterapi tedavisi gören tutuklu Mete Diş’in durumuna dikkati çekmek amacıyla CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, yaklaşık 2 haftadır sosyal medya üzerinde “özgürlük kampanyası” başlattı.
Raporda, ayrıca bu 122 hastanın dışında 115 tutuklu ve hükümlünün cezaevi koşullarında tedavi edilemeyeceği, hastaneye kaldırılması gerektiği tespitinde bulunulurken, 108 tutuklu ve hükümlünün ciddi tedavi görmesi için tahliye edilmesi, 68 tutuklunun ise hastalığı bulunduğu tespitinde bulunuluyor.