Gündem ‘5 dakika önce geldi bahçede bekledi’

‘5 dakika önce geldi bahçede bekledi’

16.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maltepe’deki bombalı kargo olayında eli kopan işadamının oğluyla ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Aynı firmada çalışan oğul Alican Kurdaş’ın patlamadan önce firmaya geldiği ancak yukarıya çıkmadığı belirlendi

‘5 dakika önce geldi  bahçede bekledi’

Maltepe’de bir firmaya gönderilen bombalı kargoya ilişkin soruşturmada yeni iddialar gündeme geldi. Patlamayla sol elini kaybeden işadamı Osman Özdemir Kurdaş’ın fail sıfatıyla gözaltına alınan aynı firmada çalışan oğlu Alican Kurdaş’ın 1 aydır işe gelmediği ortaya çıktı. Oğul Kurdaş’ın, patlamadan 5 dakika önce şirkete girdiği ancak yukarıya çıkmadığı öğrenilirken, anne Kiraz Gökırmak, “Alican karıncayı bile incitmeyen bir çocuk. Böyle bir şey yapması imkânsız. Zaten Osman aylardır tehdit mesajları alıyordu” dedi. Öte yandan Kurdaş ile ortağı arasında paketi açmadan önce ‘Bomba’ şakalaşmasının yaşandığı, polisin oğul Kurdaş’ı kuryeyi taşıyan taksideki parmak izinden dolayı gözaltına aldığı da belirlendi.
Maltepe’deki Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli elektronik firmasına önceki gün kurye ile gönderilen paketin patlaması sonucu firma sahipleri Osman Özdemir Kurdaş ve Şahnur Agaik ile asistan Sevgi Özcan yaralanmıştı.
Oğlu gözaltına alındı
Hastaneye kaldırılan eski Maliye Bakanı ve ODTÜ’nün eski rektörlerinden Mustafa Kemal Kurdaş’ın oğlu Osman Kurdaş, paketi açan kişi olduğu için en ağır yaralanan kişiydi. Patlamanın etkisiyle sol eli bileğinden kopan Kurdaş’ın göz ve bacağında da yaralanmalar olduğu öğrenildi.
Patlamaya ilişkin başlatılan soruşturmada ise ilginç bir gelişme yaşandı. Düzenekli el yapımı patlayıcının kullanıldığı olaya ilişkin polis ekipleri, Kurdaş’ın oğlu 30 yaşındaki Alican Kurdaş’ı gözaltına aldı. Babasının tedavi gördüğü hastanede kelepçelenen Alican Kurdaş’ın paketi güvenliğe teslim eden motosikletli kurye olduğu öne sürüldü. Milliyet’e konuşan Alican Kurdaş’ın annesi Kiraz Gökırmak, oğlunun hâlâ gözaltında olduğunu belirterek şunları anlattı:
“Olay sırasında evimdeydim. Olayı perişan bir şekilde Alican bana haber verdi. Ağlayarak bana telefon etti ve ‘Babamı hastaneye kaldırıyoruz’ dedi. Alican’ın böyle bir şey yapması söz konusu değil. O benim 30 yıllık evladım. Bunları annelik duygularımla değil objektif olarak söylüyorum. Alican babasının şirketinde alışıyordu. Karıncayı bile incitmeyen bir çocuğun babasına böyle bir şey yapması imkânsız. Şirketteki kapı görevlisinden sekreterine kadar herkesin Alican’ı tanıdığı bir yer. Kafasına bir kask takıp da böyle bir riski alması imkânsız.”
‘Bu bir komplodur’
Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan kuryenin elinde bir kâğıt olduğuna dikkat çeken anne Gökırmak, “Bunun bir komplo olduğunu düşünüyorum. Aylardır çalıştığı bir kişiden Osman Kurdaş tehdit mesajları alıyordu. Bu ortamda her cins insanla karşılaşıyorlar ama yaklaşık 5 aydır tehditler aldığını biliyorum. Şirketteki kavgalara herkes şahit” dedi.
Gökırmak, baba oğul arasında sorun olup olmadığına ilişkin soruya da, “Her baba oğlun yaşadığı sorunlar vardı. Böyle bir şey için çok ciddi kin, öfke gerekir ve bunların hiçbiri yoktu. Dün babasının yanına evi taşmasıyla ilgili konuyu konuşmaya gidiyordu. Kız arkadaşıyla evlenme planları da vardı” yanıtını verdi.

‘Bomba olmasın’ şakası gerçekleşti

Patlamaya ilişkin görüştüğümüz bir şirket çalışanı şunları anlattı: “Kasklı biri Osman Bey’in adına gelen paketi güvenlik görevlisine teslim ettikten sonra ayrılmış. Güvenlikçi paketi patlamada yaralanan Sevgi hanıma teslim etmiş. Sevgi hanım paketi verdiğinde Osman Bey’in yanında patlamada yaralanan ortağı Şahnur Agaik de bulunuyormuş. Paketi açmadan önce sallamışlar için de ne olabilir diye. Hatta Şahnur bey, ‘Sakın içinde bomba olmasın’ diye şaka yapmış. Birlikte gülmüşler ama Osman beyin paketi açmasıyla infilak etmiş.”

‘Takside Alican’ın parmak izi çıktı’

Olayı anlatan şirket çalışanı, patlamadan 4-5 dakika önce Alican’ın motoruyla işyerine geldiğini belirterek şunları söyledi: “Paketi bırakan kişinin yüzü tamamen kapalı olduğu için güvenlik görevlisi kim olduğunu görmemiş. Alican kuryeden 25 dakika sonra şirkete ama yukarıya çıkmıyor. 4-5 dakika bahçede bekledikten sonra da patlama oluyor ve yukarıya koşuyor.
Alican burada çalışıyordu. Rahat bir çocuktu ve babası her istediğini yapıyordu. Alican’dan bu kadar şüphelenmelerinin nedeni de, kargoyu getiren kişi paketi verdikten sonra bir süre sokağın başında beklemiş sonra taksiyle ayrılmış. Polis takside Alican’ın parmak izine rastlamış. Bizim aklımıza gelen, bombanın patlayıp patlamadığını kontrol etmek için geri döndüğü oldu.”