Gündem 5 depoluk mühimmat 2 depoya sığdırıldı

5 depoluk mühimmat 2 depoya sığdırıldı

30.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

25 askerin şehit olduğu patlamada tanık olarak dinlenen depo sorumlusu Hasan Akıska ‘5 depodan çıkartılan mühimmat 2 depoya sığdırıldı’ dedi

5 depoluk mühimmat  2 depoya sığdırıldı

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamanın Eskişehir’deki Askeri Mahkeme’de görülen davasının dünkü duruşmasında, tanık olarak dinlenen deponun sorumlusu Bakım Kıdemli Astsubay Çavuş Hasan Akıska 5 depodan çıkartılan mühimmatların 2 depoya sığdırıldığını söyledi.
Akıska şunları söyledi:

‘Ben bilmem o iş bitecek’
“Patlama günü ben izinliydim. Patlamanın öncesinde Binbaşı Ali Duran birliğe katıldı. Mühimmat sevkiyatı vardı. Susurluk’un lağvedileceğinden dolayı mühimmatların gönderileceği bize iletildi. Biz de o zamanki bölük komutanımız Murat Yarbay’a depolarımızda yer olmadığını ilettik. ‘Bize yeterli zaman verirseniz bu işi yavaş yavaş yapabiliriz’ dedik. Murat Yarbay telefonla durumu Mühimmat Komutanlığı’na bildirdi. Ancak yeni gelen bölük komutanımız Ali Binbaşı ilk geldiği gün ’Ben bilmem o iş bitecek’ dedi.
Patlayan 32 No’lu mühimmat deposu benim sorumluluğumdaydı. Getirilen sandıklar 1950 yılından kalma olduğu için farklı boyutlardaydı. 5 depodan çıkartılan mühimmatlar 2 depoya sığdırıldı. Biz bunu defalarca söyledik. O zaman bizi anlamayan komutanlar bunun sonucuna katlanmalıdır diye düşünüyorum.”
Şehit yakınları ve avukatları ise tutuksuz yargılanan sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın’ın tutuklanmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanma taleplerini kabul etmedi, Üsteğmen Tuncay Aydın’ın duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.
Heyet ayrıca geçen duruşmada şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tanık olarak dinlenmesi için verdiği dilekçenin reddine karar vererek duruşmayı 25 Mart 2014 tarihine erteledi.