Gündem 5 kişilik aile dolaba sığındı!

5 kişilik aile dolaba sığındı!

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da hurdacılık yapan evli ve 3 çocuk babası Veysi Hurma kirasını ödeyemediği için evden atıldı. Çaresiz baba ailesi için gardırobu ev yaptı

5 kişilik aile dolaba sığındı

Şanlıurfa’da geçimini atık malzemeleri toplayarak sağlayan ancak son dönemde bu işi yapmayan Veysi Hurma, birikmiş 1500 liralık kira ve su ile elektrik faturalarını ödeyemeyince, ev sahibi tarafından 3 yıldır oturduğu evden çıkarıldı. Başını sokacak bir ev bulamayan Veysi Hurma, “gecekondu” meselesini merkeze alan, Kartal Tibet’in yönettiği, Kemal Sunal’ın oynadığı ‘Gülen Adam’ filminden esinlenerek, evindeki gardırobu, 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. İhtiyaç duyduğu malzemeleri alıp geri kalanını sokağa bırakan Veysi Hurma, eşi Dilek, çocukları 5 yaşındaki Türkan, 7 yaşındaki Mustafa ve 12 yaşındaki Mehmet Hurma ile birlikte 4 tekerlekli 2 metre genişliğindeki mobil evde yaşamaya başladı.

Mahalleli yardım ediyor

Veysi Hurma, “Kirayı ödeyemeyince sokakta kaldık. Kafamızı sokacak bir yer bulamayınca da çareyi bu şekilde seyyar ev yapmakta buldum. Birileri bize yardım edip, ev bulana kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Tuvalet ihtiyaçlarını camide giderdiklerini söyleyen Dilek Hurma ise, mahalle sakinlerinin verdiği yemeklerle karınlarını doyurduklarını belirterek tek isteğinin 3 çocuğu ile başlarını sokacakları bir ev olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Filmlerde görüyorduk’

Hurma ailesinin gardırop içerisinde yaşadığını gören mahalle sakinlerinden Arif Doğan şunları söyledi:

“Bu tür görüntüleri Kemal Sunal filmlerinden izliyorduk. Ancak bu film Şanlıurfa’da gerçek oldu. Şanlıurfa’da milyarlık evlerin yanında böyle arabada yaşayan ailelerin de var olduğuna bu yaşımda şahit oldum. Çocuklar geceleri bu şekilde hastalanır. Burası mahallemizin utancıdır. Haliliye Mahallesi Şanlıurfa’nın en sayılı ve zengin mahallesidir. Ama günümüzde insanlar dolapta yaşıyor. Bunu görünce insanlığımızdan utanıyorum.”