Gündem 5 ton sahte içki

5 ton sahte içki

22.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanlığı, sahte içki üreterek piyasaya sürenlere yönelik son yılların en büyük operasyonunun İzmir’de gerçekleştirildiğini ve 5 ton sahte içkinin ele geçirildiğini açıkladı. Ele geçen sahte içkinin değerinin 3.5 milyon lira olduğu kaydedildi. Açıklamaya göre, sahte içkiyi üreten, şişeleyen ve sahte bandrol kullanarak satmak suretiyle haksız kazanç elde etmek isteyen bir şebeke, gümrük muhafaza ekiplerinin operasyonu sonucu çökertildi.

5 ton sahte içki

ALO 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattı’na iletilen ihbarı değerlendiren ekipler, şüphelileri tespit etti. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli ile jandarma ekiplerince sahte içki şebekesi tarafından kullanılan TIR’lar takibe alındı. Şüpheli araçların İzmir Buca’da bir depoya girdiğini gören ekipler, depoya baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Operasyonda, 5 ton sahte içki ile 4 bin 500 adet 70 cc şişelenmiş sahte rakı, 50 bin adet boş sahte rakı şişesi ve 100 bin adet sahte içki bandrolü ele geçirildi.

Deponun kiracısı Z.A. gözaltına alındı. Sahte içkilerin İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’da piyasaya sürülmesinin planlandığı öğrenildi.