Gündem 50 astsubaya FETÖ gözaltısı

50 astsubaya FETÖ gözaltısı

23.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 35’i aktif görevde bulunan, 50 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 35’i yakalandı. Diğer 15 şüpheliye ise haklarındaki soruşturmalar nedeniyle idari tedbir uygulandığı ifade edildi.

50 astsubaya FETÖ gözaltısı

Örgütün “mahrem imamları” ile ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen 35 şüpheliden 10’unun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen 10 şüpheli itirafçı olurken, 25 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haberin Devamı

Sivil mahrem imam

Gözaltına alınan şüpheliler arasında bir sivil mahrem imamın da yer aldığı belirtildi. Emniyette işlemleri devam eden diğer şüphelilerin ise, bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Dün yürütülen soruşturmayla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik FETÖ soruşturma kapsamında Ocak 2019’dan bu yana 369 şüpheli için gözaltı kararı verildi.