Gündem 6 milyonluk patroniçe bu evde oturuyor

6 milyonluk patroniçe bu evde oturuyor

24.12.2013 - 07:30 | Son Güncellenme:

17 Aralık operasyonunda tutuklanan Reza Zarrab'ın ‘reis' diye hitap ettiği İranlı işadamı Babek Zencani'nin ABD'nin kara listesine girmeden önce Türkiye'deki şirketi Kont Group ve Kozmetik'i devrettiği Merve Irmak'a ulaşıldı.

6 milyonluk patroniçe bu evde oturuyor

Kont Group ve Kozmetik ve şirketin 2011'de Tacikistan'da aldığı Kont Bank, nisan ayında Zencani'nin diğer şirketleriyle birlikte ABD'nin yaptırım listesine alındı. Irmak, Kont Group ve Kozmetik'i 1 Şubat'ta devraldı. Habertürk muhabiri, Sefaköy'de sadece bir arabanın geçebileceği genişlikte ara sokakta, boyasız üç katlı bir binanın ikinci katında oturan Irmak'la daire kapısının önünde görüştü.

Haberin Devamı

1979 doğumlu olduğunu söyleyen Irmak, önce şirketi aldığını söyledi. Ardından parayı nasıl ödediği, sermaye sahipliği ve başka bir ticari faaliyeti gözükmediği söylenince "Orada çalışıyorum" yanıtı verdi. Irmak, Babek Zencani'yi birkaç defa gördüğünü söyledi. O haber şöyle:

Pazar akşamı görüştüğümüz Irmak, pazartesi şirketten kendisini aramamızı söyledi. Ayrıca piyasada ticari davalarla tanınan bir avukatın müvekkili olduğunu söyleyerek, onunla görüşmemizi istedi. Kont Group'u dün aradığımızda bize Irmak'ın işe gelmeyeceğini bildirdiği söylendi. Avukatı olduğunu söylediği şahsın asistanına konuyu aktararak not bıraktık. Ancak bize dönülmedi.

Zencani, ilk önce Aralık 2012'de AB'nin kara listesine alındı. Ardından da ABD'den kendisiyle ilgili açıklamalar geldi. AB, Zencani ve onun Malezya, İsviçre ve Dubai'deki şirketlerini kara listeye alırken, Kont Group ve Kozmetik'le Kont Bank'ı dışında bıraktı. ABD ise Zencani'yi nisan ayında listeye alırken, Türkiye'deki iki şirketi de yaptırım kapsımına aldı. Kont Kozmetik'in Kont Bank'ı sattığına dair çelişkili haberler bulunurken, ABD hâlâ Kont Kozmetik tarafından kontrol edildiğini kabul ediyor.

Haberin Devamı

SERMAYE ARTTI, 1 AY SONRA IRMAK ALDI

Zencani, 2007'de adı Kont Group ve Kozmetik'i kurdu. 200 bin liralık sermayenin 198 bin liraya denk hissesi Zencani'ye, 2 bin lirası İranlı Soraya Asadi'ye aitti. 2 Ocak 2013'te 200 bin liradan 6 milyona sermaye artırımı yapıldı. Artırım ortaklar ve geçmiş yıllar kâr hesabından karşılandı. Zencani'nin sermayedik payı 5 milyon 998 bin liraya çıktı. Asadi'nin aynı kaldı. Merve Irmak, 1 Şubat'ta Zencani'ye ait olan sermayeye denk hisselerin tamamını devraldı. Asadi yine küçük ortak kaldı.

TİCARET SİCİLDE BAŞKA BİR FAALİYETİ YOK

Irmak'ın Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ndeki bilgilerinden yola çıkarak yaptığımız taramada, başka bir ticari faaliyeti olmadığını gördük. Herhangi bir işletmenin eski ortaklar listesinde de yer almıyor.

Video için tıklayın