Gündem 6 pilot ‘baba ocağı’ için geri dönüyor

6 pilot ‘baba ocağı’ için geri dönüyor

08.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’yle bağlantılı pilotların ihracı ile zor günler yaşayan Hava Kuvvetleri’nin imdadına ‘yuva’dan ayrılanlar yetişti. Geri dönüş başvurusu yapan 6 pilot ortak amacımız vatana hizmet diyor

6 pilot ‘baba ocağı’ için geri dönüyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı pilotların ihracı ile pilot sayısı açısından zora düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığı, FETÖ tarafından yıldırılan, mesleğini bırakarak özel sektörde çalışmaya başlayan gönüllü pilotların başvurularıyla rahatladı. Darbe girişiminin ardından toplam 265 pilot ordudan atılmış, Hava Kuvvetleri’nde pilot konusunda sıkıntı yaşanması nedeniyle KHK ile daha önce orduda görev yapan pilotlara geri dönüş yolu açılmıştı. Ancak FETÖ nedeniyle yıllar önce ordudan ayrılan pilotlar, özel sektörde yüksek maaşlarla, farklı kentlerde yaşıyorlar.

Haberin Devamı

İkinci pilot olmaları durumunda yaklaşık 5 bin euro, kaptan pilot olmaları halinde yaklaşık 8 bin euro maaş alan pilotlar için verilmesi güç bir kararın eşiğine gelindi. Hava Kuvvetleri’ne dönmek için başvuru yapan 6 pilot Haris Toğar, Ertan Uzun, Doğan Mart, Tolga Çınar, Ersoy Çil ve Mehmet Akif Öz, Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal’la biraraya geldi. Yaşadıklarını Milliyet’e anlatan pilotlar, özetle şunları söyledi: “Bugün özel sektörde yüksek ücretlerle çalışma olanağı bulunan mesleğimizi burada öğrendik. Burası baba ocağı bizim için. Baba ocağımız şimdi zora düştü ve destek olmamız gerekli. Biz böylece cumhuriyete, vatanımıza hizmet edeceğiz. Buyrun gelin dedikleri takdirde şu an bulunduğumuz kentlerden Ankara’ya geleceğiz”

Haberin Devamı

‘Bizi yıldırdılar’

Pilotlar, ayrı ayrı açıklamalar yapsa da sözlerinin ortak yazılmasını talep ediyor. 3’ü Anadolu Üniversitesi’nde eğitmenlik yapan, 2’si özel sektör, biri THY’de çalışan pilotların görüşleri şöyle: “Hiçbirimiz Hava Kuvvetleri’nden ayrılmak istemiyorduk. Ancak sistemin dışına itildik. Neredeyse tamamı onlardandı. Onlardan olmayan arkadaşlarımızı yıldırmak için her şeyi yaptılar. Kimi sağlık raporuyla terfi alamadı. Kimi kızak görevlere, merkezden uzağa gönderildi. Hava Harp Okulu’nda ve Çiğli’de özellikle hakimiyet kurmuşlardı.” Orduya dönmeleri durumunda, 6 pilotun almaları gereken rütbeden devam etmeleri sağlanacak.