Gündem 68. yaş gururu

68. yaş gururu

05.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk basınının güven meşalesi Milliyet, 68. yaşını önceki gece görkemli bir törenle kutladı. Gecede Milliyet ailesine yıllarını veren isimlere meslek kıdem ödülleri takdim edildi.

68. yaş gururu

Milliyet gazetesinin 68. kuruluş yıl dönümü önceki akşam Kemer Country Otel’de düzenlenen törenle kutlandı. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı’nın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan tören, 68. yıl pastasının kesilmesiyle son buldu. Pastayı gazetemizin 63 yıllık emekçisi yazarımız Sami Kohen ile birlikte Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay ve eşi Kıvanç Oktay ve Mete Belovacıklı birlikte kesti. Törenin sona ermesinin ardından da Milliyet çalışanları Yol Project grbunun canlı performansıyla 68. yıl coşkusuna eşlik etti.

Haberin Devamı

İtidalli duruş

Törende konuşan Mete Belovacıklı, geride kalan 68 yılda dünyanın çok büyük değişimler yaşadığına dikkat çekerek, “Bu 68 yıl içerisinde insanoğlu Ay’a ayak bastı, duvarlar kurdu, duvarlar yıktı, ülkeler el değiştirdi ve bilgisayar diye bir şey hayatımıza girdi. Bu ve benzeri insanlık tarihinde önemli kilometre taşı olan binlerce olaya Milliyet olarak biz, her zamanki gibi sakin, itidalli ve tutarlı duruşumuzla tanıklık ettik. Bir 68 yıl daha bütün olaylara aynı şekilde, aynı tutarlılık ve sakinlikle eşlik edeceğimizi umuyorum” ifadelerini kullandı.

‘Dimdik ayakta

Belovacıklı’nın ardından kürsüye gelen Yıldırım Demirören de, sözlerine Milliyet ailesi ile Demirören ailesinin birlikteliğine vurgu yaparak ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in sevgi ve selamlarını ileterek başladı. “Kolay değil, Türkiye’de 68 yıl bir marka dimdik ayakta, ayakta kalmaya da devam edecek. Bu marka, geçmişten bugüne Sami ağabeylerimiz ve sizlerin sayesinde topluma mal olmuş bir markadır.

Haberin Devamı

Bizlerin de bundan sonraki vazifesi bu markayı daha ileriye hep beraber nasıl taşırızı gerçekleştirmek olacak. Ben tekrar başta Sami ağabey olmak üzere, Milliyet’i bugünlere getirenlere ve bugünden sonra ileri götüreceklere teşekkür etmek istiyorum” diyen Demirören, sözlerini “Nice 68 yıllar” dileğiyle sonlandırdı.

68. yaş gururu

Kohen: 63 yıla nazar boncuğu

Gecede ilk Medya Kıdem Ödülü, Milliyet’te 63. yılını dolduran Sami Kohen’e Yıldırım Demirören tarafından takdim edildi. Kohen, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Ben gazeteciliğe başladığım zaman çoğunuz yoktunuz. Türk basınında kadrolu olarak, 63 yıl devamlı olarak çalışan başka kimse yoktur” dedi. Bu ifadeler üzerine Mete Belovacıklı, ‘Ağabey nazar değecek’ diye seslendi. Bunun üzerine de Yıldırım Demirören cebinden nazar boncuğunu çıkartarak Kohen’e uzattı.

68. yaş gururu

Haslet Soyöz’e 40. yıl ödülünü Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay verdi.

68. yaş gururu

68. yaş gururu

68. yaş gururu

68. yaş gururu

68. yaş gururu

68. yaş gururu

KIDEM TÖRENLERİ

Medya Kıdem Ödülleri’nin ikincisi de 40 yıldır Milliyet ailesinin bir parçası olan karikatürist Haslet Soyöz’e takdim edildi. Soyöz, ödülünü Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay’dan aldı.

Haberin Devamı

Kıdem ödülleri Milliyet çatısı altında 35 yılını dolduran isimlerden Hüseyin Yıldırım ve 30 yılını dolduran Müslüm Altuntaş’a verilen plaketle sürdü.

Yıldırım ve Altuntaş’a ödülünü Revna Demirören takdim etti. Milliyet’te 25 yılını geride bırakan Ercan Aslan ve Afşın Yakuboğlu, ödüllerini Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı’dan aldı.

68. yaş gururu

20 ve 10 yıllıklar

Milliyet’te 20 yılı geçmiş Menderes Özel ve Bünyamin Aygün ödüllerini Demirören Medya Genel Müdürü Emrah Kurtoğlu’ndan alırken, aynı ödülü hak eden fakat gecede bulunamayan Tuna Sakallı’nın ödülünü Engin Uğur Ağır aldı. İbrahim Akkılıç ise geceye katılamayan bir diğer isimdi.

Medya Kıdem Ödülleri, Milliyet meşalesi altında 10. yılını dolduran isimlere verilen ödüllerle devam etti. Merve Yenidoğan Taşçı, Ömer Yıldırım, Asiye Bilget Doğan, Erdal Akdemir, Ferit Kırıkcı, Buket Akgül, Cahit Uğurlu, Canan Erdinç’e de ödüllerini Milliyet Gazetesi Genel Müdürü Emrah Kurtoğlu takdim etti.

Haberin Devamı

68. yaş gururu

68. yaş gururu

68. yaş gururu

68. yaş gururu