Gündem '7 bin ton esrar ele geçirildi'

'7 bin ton esrar ele geçirildi'

13.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bakan Soylu İstanbul’da yapılan operasyonda 2 ton esrar, Diyarbakır’da yapılan operasyonda ise 5 ton esrar yakalandığını, Bursa’da da 200 torbacının gözaltına alındığını açıkladı...

7 bin ton esrar ele geçirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada uyuşturucuyla mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini belirtti ve son yapılan operasyonlara ilişkin bilgiler verdi. Soylu, İstanbul’da dün sabah uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bizim İstanbul’daki polislerimiz bir işi daha yaptılar. Sabahleyin 2 ton esrar yakalayıverdiler. Biz ona genetiği değiştirilmiş esrar diyoruz, ‘skunk’ diye bir madde. Geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük eroin yakalamasını yaptık. Bunu nereden kaçırıyorlardı biliyor musunuz? Öğrenci servislerinin, ambulansların içerisinde. Bizimkiler anladılar, kıskıvrak yakalayıverdiler. Bir zehir tacirine daha darbeyi indirdiler.”

4 bin polisle şafak baskını

Uyuşturucu satıcılarına Bursa’da da dün sabah saatlerinde operasyon düzenlediğini aktaran Soylu şöyle devam etti:

“Sabahleyin Bursa’da tam 4 bin polisle operasyon yapıldı. Uzun zamandan beri oradaki arkadaşlarımız çalışıyor. Orada da 200 satıcı ve torbacıyı kıskıvrak yakalayıverdiler. Gereğini yerine getirdiler. Bilesiniz, gece gündüz, sabah akşam ülkemizin güvenliği, huzuru, asayişi, milletimizin birliği ve beraberliği için hep birlikte mücadele ortaya koyuyoruz.”

Haberin Devamı

Bakan Soylu, Ankara’nın Akyurt ilçesinde yaptığı konuşmada da “Buraya gelmeden önce Diyarbakır Valimizle konuştum. 5 ton esrar yakalamışlar” dedi.

5.5 milyonluk kaçak sigara yakalandı

- Dubai’den İzmir Aliağa Liman sahasına gelen ve içerisinde diz üstü bilgisayar çantası olduğu beyan edilen konteynerde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 5.5 milyon lira olan 500 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

- İstanbul Narkotik ekiplerince 1 Şubat Cuma günü Şişli’de bir adrese düzenlenen diğer bir operasyonda da 280 kilo eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili olarak gözaltına alınan iki şüpheli sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

- Van’ın Edremit ilçesinde oluşturulan uygulama noktasında durdurulan TIR’da yapılan aramada 58 paket halinde, 30 kilo 340 gram eroin ele geçirildi.

- Bodrum’da uyuşturucu sattığı tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisi sevk edildikleri mahkemece tutuklandı, bir kişi ise serbest bırakıldı.