Gündem ‘8 Mart kadınların mücadele haftası’

‘8 Mart kadınların mücadele haftası’

06.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu’nda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla dün akşam saatlerinde yürüyüş düzenledi.

‘8 Mart kadınların mücadele haftası’

Tünel Meydanı’nda toplanan grup, “Yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direneceğiz, kadın cinayetlerini durduracağız” yazılı döviz ve pankartlar eşliğinde Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Kadın Cinayetleri Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve CHP Beyoğlu ilçe Başkan yardımcısı Pelin Taşkıran burada basın açıklaması yaptı. Taşkıran, ‘Her sene yaşam hakkımız için mücadele ediyoruz. Bu sene 8 Mart’ı mücadele haftası ilan ettik.
Kadınlar hayata karışmaya, toplumda kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırken ya öldürülüyor yada cinsel istismara uğruyorlar” şeklinde konuştu. CHP Beyoğlu ilçe Başkan yardımcısı Pelin Taşkıran ise şunları söyledi, “Şiddet bulunduğunuz herhangi bir kuruluşta sokakta ve hatta okuduğunuz okulda da başınıza gelebilecek bir olay. Bunların karşısında biz birey olarak varolacağız.’ Tekerlekli sandalye ile yürüyüşe katılan Kadın Cinayeti Platformu üyesi Ece Devrim, “Kadın olarak haklarımız ihlal ediliyor. Sonuna kadar direneceğiz” diyerek yürüyüşe destek verdi. Ellerinde Özgecan Aslan, Sedef Berberoğlu’nun fotoğraflarını taşıyan kadınlar yürüyüşlerine açıklamanın ardından son verdi.