Gündem Acı haber sabah geldi... Tunceli' de çatışma;1 astsubay 2 er şehit oldu...

Acı haber sabah geldi... Tunceli' de çatışma;1 astsubay 2 er şehit oldu...

04.05.2012 - 08:44 | Son Güncellenme:

Tunceli' de merkeze bağlı Alacık köyü kırsal alanda gece saat 02.30 sıralarında güvenlik güçleriyle PKK' lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 astsubay ile 2 erin şehit olduğu bildirildi....

Acı haber sabah geldi... Tunceli de çatışma;1 astsubay  2 er şehit oldu...

TUNCELİ merkeze bağlı Alacık Köyü’nün Zel Dağı eteklerinde konuşlu askeri birliğe, yoğun sis ve yağmurlu havada PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda, 1 astsubay ile 2 asker şehit oldu. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan operasyonda, yoğun sis nedeniyle helikopterler bölgeye inemediği için karadan takviye birlikler sevk edildi.

Haberin Devamı

Tunceli merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Alacık Köyü’nde yapılacak jandarma karakolu için bölgede yol açma çalışması yapana özel bir şirkete ait şantiyeyi koruyan, 2200 rakımlı Zel Dağı’nın eteklerinde konuşlu birliğe bugün saat 01.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Yağmur ve yoğun sisten yararlanan teröristler, birliğe 3 aynı noktadan uzun namlulu silahlarla ateş açtı. İlk ateş sırasında Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut, Piyade Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç ile Jandarma Er İlhan Verenbel, şehit oldu.

HELİKOPTERLER İNEMEDİ

Konuşlu birlikte bulunan diğer askerler, PKK’lıları yoğun ateş altına alırken, teröristler kaçmaya başladı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar aralıklarla sabaha kadar devam ederken, saat 03.00 sıralarında Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar ile 2 Kobra helikopter bölgeye sevk edildi. Ancak helikopterler yoğun yağmur ve sis nedeniyle defalarca sorti yapmalarına rağmen iniş yapamadı. Saat 05.00 sıralarında Kobra helikopterler bölgeye yapmak istediği uçuşlar yine yoğun sis ve yağış nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Haberin Devamı

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çatışma alanına en yakın olan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu’ndan PKK’lı teröristlerin bulunabileceği alanlara yoğun top atışı gerçekleştirildi. Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle termal kameralarla sağlıklı görüntü alınmadığı öğrenildi. Karakoldan operasyon bölgesine de karadan çok sayıda zırhlı araçlar ile askerler sevk edildi.

Teröristlerin saldırıyı yağmur ve sisli havada, helikopterlerin uçuş yapamaması ve sağlıklı görüntü alınmaması nedeniyle özellikle seçtiği belirtildi.

KENT MERKEZİNDE GECE ALARMI

Bu arada Tunceli kent merkezine yakın iki ayrı noktada dün saat 23.00 sıralarında termal kameralarla iki ayrı PKK’lı grup tespit edildi. Teröristlerin kent merkezine sızmalarını önlemek için kurulan koruma ve güvenlik noktasından yapılan takipte Kert Dağları’nın ormanlık bölgesinde tespit edilen iki ayrı terörist grubu için kent merkezindeki tüm polis birimleri uyarıldı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ndeki görevli polisler gece göreve çağırılırken, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN CENAZESİ ELAZIĞ'A GETİRİLDİ

Tunceli kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 1’i astsubay 3 askerin cenazesi, Elazığ’a getirildi.

Şehit astsubay kıdemli çavuş Yıldırım Akbulut, jandarma komando onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç ve jandarma komanda er İlhan Zerender’in cenazelerini taşıyan helikopterler, Elazığ Asker Hastanesi bahçesine indi.

Buradan alınan cenazeler, otopsi için ambulanslarla Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü.

Şehitlerin cenazelerinin, işlemlerin tamamlanmasından sonra yapılacak askeri törenin ardından memleketlerine gönderilecekleri bildirildi