Gündem Acılı babanın çığlığı duyuldu

Acılı babanın çığlığı duyuldu

13.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Acılı babanın çığlığı duyuldu

Giresun Eynesil’de 13 Nisan 2018’de evlerinin önünde yaralı bulunan Rabia Naz Vatan (11) kaldırıldığı hastanede öldü. Adli tıp raporunda, Rabia Naz’ın ölümünün beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşmeyle uyumlu olduğu kaydedildi. Acılı baba Şaban Vatan ise kızına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığını iddia etti. Başsavcılık olayın trafik kazası olabileceği iddialarının doğrulanamadığını bildirdi.

Haberin Devamı

HSK’dan müfettiş

Şaban Vatan, Adalet Bakanlığı’na başvurarak, kızının ölümünün araştırılması için müfettiş görevlendirilmesini istedi. Babanın talebi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) öncelikli görüşüldü. Kurul, olayın soruşturulması için müfettiş incelemesine karar verdi. Konuyla ilgili her araştırmayı yapacak HSK müfettişlerinin, baba Şaban Vatan’ın iddialarını da inceleyeceği bildirildi.

Meydanlarda anılacak

Rabia Naz Vatan için ölümünün birinci yıl dönümü olan bugün Giresun Eynesil’in yanı sıra birçok kentte, sosyal medyadan yapılan çağrılarla anma programları düzenlenecek. Eynesil Meydanı’ndaki programa, acılı baba da katılacak. Rabia Naz, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok şehirde meydanlardaki programlarla anılacak. Şaban Vatan kızının bir otomobilin çarpmasıyla öldüğünü, bunun örtbas edildiğini iddia ediyor ve sorumlunun bulunmasını istiyor.

Haberin Devamı

Baba gözlem altında tutulacak

Görele Sulh Ceza Hakimliği’nce kızının ölümüyle ilgili farklı iddialar ortaya atan Şaban Vatan, akıl sağlığının tespiti için Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmişti. Hakimlik tarafından Şaban Vatan’ın 3 hafta süreyle gözlem altında tutulmasına karar verildi. Şaban Vatan’ın birkaç gün içinde polis nezaretinde alınarak, Samsun’a götürüleceği öğrenildi. Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise “Edindiğimiz intiba, Rabia Naz’ın ölümünden dolayı babasının işaret ettiği siyasi kişilerin, bağlantılarını kullanarak acılı babayı akıl hastasıymış gibi gösterip, kendilerini aklamak istedikleridir. Şaban Vatan, ‘Ben deli değilim, kızımın ölümüne ilişkin olay aydınlatılsın’ diyor” dedi.

‘Ailenin yanındayız’

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter’dan yaptığı açıklamada, HSK’ya baba Şaban Vatan’ın başvurusunun öncelikli görüşülmesi talimatını verdiğini aktardı ve şunları kaydetti: “Sürecin şeffaf ilerlemesi ve tüm soruların cevabını bulması yegane amacımızdır. Bir baba ve Adalet Bakanı olarak, Şaban Vatan’ın acısını anlıyor, adalet arayışını derin bir saygıyla karşılıyorum. Temennim, soruşturma sonucunda vicdanı tatmin edecek adil bir neticeye varılmasıdır.”