Gündem Acrob, Mehmetçik’in gözü olacak

Acrob, Mehmetçik’in gözü olacak

04.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İnsansız kara araçları ve bomba imha robotları geliştirerek, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve güvenlik güçlerinin envanterine kazandıran yerli firma ElektroLand Defence, atılabilir mini keşif gözlem robotu Acrob’u geliştirdi. Özellikle mağara, tünel, meskûn mahal operasyonlarında görülmeyen, karanlıkta kalan noktalara elle atılan Acrob, riskli ortama güvenlik personelinin girmeden keşif gözetleme yapmasına imkân veriyor.

Acrob, Mehmetçik’in gözü olacak

 

Aldığı görüntüyü anında kullanıcının elindeki kumandaya aktaran Acrob’un özellikle terör örgütünün mağaralara yönelik operasyonunda kullanılması bekleniyor. Acrob, fotoğraf ve görüntü kaydı da yapabiliyor.

Haberin Devamı

Üzerindeki 360 derece pivot dönüş özelliği ile çevre gözetleme kamerası olarak kullanılan kuyruk kamerasına sahip Acrob’a, opsiyonel olarak tırmık, kıskaç veya keski aparatı da takılarak olası bir engel/tehlike imha edilebiliyor. 14 cm yüksekliği ile en ufak alanlardan geçebilen Acrob, sessiz modda çalışıyor ve ön ve arka kısmında bulunan ledlerle aydınlatma yapıyor. Yüksek çözünürlüklü gece/gündüz görüş HD kameralar ile donatılan Acrob, kolay taşınabilir özelliği ile de ön plana çıkıyor.

Edinilen bilgiye göre, bir Orta Asya ülkesi, Acrob’u yakından inceledi ve 19 adet sipariş verdi.