Gündem Adalet Bakanlığı'nın kadrolu atları

Adalet Bakanlığı'nın kadrolu atları

19.02.2014 - 11:16 | Son Güncellenme:

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından engelli çocukların rehabilitesi için bağış ve para yoluyla alınıp demirbaş listesine eklenen 21 at, Adalet Bakanlığı'nın ilk kadrolu atları oldu.

Adalet Bakanlığının kadrolu atları

Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde, Emniyet Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Kaymakamlığı tarafından 2013 yılında bedensel engelli, otistik ve suça sürüklenen çocuklar için "Atlı Kafe" uygulaması hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yürütülen çalışma için hayırsever kişiler tarafından bağışlanan ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan "halfinger, apaçi, frizan, midilli ve poni" ırklarındaki 21 at, burada yaptırılan ahıra konuldu.

İnfaz koruma memurlarına zimmetlendikten sonra envantere demirbaş olarak kayıtları gerçekleştirilen atlar, böylelikle Adalet Bakanlığı'nın kadrolu atları oldu.

Memurlar ve hükümlüler tarafından her gün tımar edilen ve günlük bakımları yapılan atlar, düzenli olarak veteriner kontrolünde tutuluyor.

Resimleri çekilen atlara, cinsiyetlerine göre "Fatmagül, Pınar, Yeşim, Gonca, Düriye, Poyraz ve Fişek" gibi isimler verildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kısmını satın aldıkları atların, geri kalanının ise bağış yoluyla geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Apaçık, "Şu anda bağış işlemleri devam edenler ile birlikte 21 tane çeşitli boy ve cinslerde atımız var. Bunlar bakanlığımız demirbaşına kayıtlı. Bunların kimlikleri var, düzenli bakımları ve veteriner kontrolleri yapılıyor" dedi.

Bakanlığın kadrolu atları, haftanın 6 günü engelli ve otistik çocuklara hizmet veriyor.