Gündem Adaleti gazete ilanıyla arıyor

Adaleti gazete ilanıyla arıyor

11.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

1979’da Hakan Şenyuva silahlı saldırıda can verdi. Katil yıllarca bulunamayınca dava 2004’te zaman aşımına uğradı. Acılı babanın yıllar süren çabaları sonuçsuz kalınca çareyi oğlunun ölüm gününde gazetelere ilan verip, adalet haykırışında buldu

Adaleti gazete ilanıyla arıyor

Hakan Şenyuva, 10 Haziran 1979 tarihinde henüz 22 yaşındayken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybetti. O dönem Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi olan Hakan Şenyuva’nın olay sırasında yakın mesafeden açılan ateş sonucu yaralandığı, kaçıp kurtulmak isterken 100 metre sonra düşerek hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı, devrimci öğrenci liderlerinden Şenyuva’yı öldüren zanlının, Ülkücü Fehmi Söylemez olduğuna işaret ederken, olayın ardından Türkiye’den kaçan Söylemez, yıllarca Avrupa’nın farklı ülkelerinde ikamet etti. Hakan Şenvuya’nın babası emekli Orgeneral İsmail Hakkı Şenyuva ise ‘oğlumun katili’ dediği Fehmi Söylemez’in adalet önünde hesap vermesi için çalmadık kapı bırakmadı. Dava dosyası Nisan 2004’te yapılan duruşmada zaman aşımına uğrayarak tozlu raflardaki yerini aldı. Acılı babanın yıllar süren tüm adalet girişimleri sonuçsuz kalınca çareyi oğlunun ölüm günü olan 10 Haziran’da gazetelere ilan verip, adelet haykırışında buldu.

Zaman aşımını eleştirdi
Şenyuva ailesi, evlatlarının katledilişinin 35. yılında seslerini duyurmak için “Çocuklarını, yakınlarını yitiren biz ve bizim gibi insanlar adalet arayışlarında acı ve yalnızlık içinde bırakılmışlardır. Adalet arayışının yarın sizin kapınızı çalmasını beklemeden sadece yasaların sizi korumadığını bizzat yaşayarak öğrenmeden önce, tüm kamuoyunu, duyarlı, vicdan sahibi insanlarımızı, aydınlarımızı ve dürüst yetkilileri ve parti gözetmeksizin milli iradenin temsilcisi bütün milletvekillerimizi bir kez daha yasalarımızdaki zaman aşımı ile af yolunun kesinlikle kapatılmasını sağlamaya çağırıyoruz” ifadelerinin yeraldığı bir ilan verdiler.

‘Katil sefasını sürüyor’
Milliyet’e konuşan Şenyuva’nın 91 yaşındaki babası emekli Orgeneral İsmail Hakkı Şenyuva şunları söyledi:
“Oğlumu öldüren katil 1956 Kahramanmaraş doğumlu, Fehmi Söylemez’dir. 10 Haziran günü oğlum fakültenin arka sokağında yürürken duvara yazı yazan bir çocuğa ‘ne yapıyorsun’ diye soruyor. Çocuk ‘Komünistler geliyor’ diye bağırınca, o sırada bölgede bulunan ülkücü gruptaki Fehmi Söylemez ateş ederek oğlumu vuruyor. Dava dosyası 2004 tarihinde zaman aşımına uğradı ancak onu vuran Söylemez bu tarihten önce Türkiye’ye gelmişti. Söylemez’e kol kanat geren karanlık güçler kendisine Ankara Bahçelievler’de kahvehane açtılar. Katil, sefasını sürerken, oğlum toprağa girdi. 35 yıldır evlat acısı çekiyorum.”