Gündem Adana’da ‘Rio’ rüzgârları esti

Adana’da ‘Rio’ rüzgârları esti

14.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da dün sona eren Portakal Çiçeği festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sokaklara dökülen vatandaşlar şarkılar eşliğinde dans etti

Adana’da ‘Rio’ rüzgârları esti

Adana’da 11-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ikincisi sona erdi.
Portakal Çiçeği Okulları, STK’lar, hobi toplulukları, kulüpler, resmi kurum ve kuruluşlar ile birlikte, sinema, tiyatro, sahne sanatçılarının katıldığı kortej Vali Yolu’ndan Uğur Mumcu Meydanı’nda kurulan sahneye kadar sürdü.

Gökçe konser verdi
Adana Uğur Mumcu Meydanı’ndaki yapılan açılış töreni, karnaval için düzenlenen şarkı yarışmada birinci olan Ezgi Özbay’ın besteleyip seslendirdiği “Nisan’da Adana’da Dökülün Sokaklara” adlı şarkı ile başladı. Etkinlik daha sonra Gökçe konseriyle devam etti. 12 Nisan Cumartesi gecesi Merkez Park’ta Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın konseri düzenlendi.
3 güne yayılan aktiviteler arasında Mehmet Turgut’un Türkiye sınırlarını aşmış ünlü Adanalı’ları fotoğrafladığı “Özümüz Adana... Yüzümüz Adana...” adını verdiği sergisi de karnavalın ilk günü Adana Sheraton Hotel’de açıldı. Sergi için aralarında; Yaşar Kemal, Fatih Terim, Bedri Baykam, Ferdi Tayfur, Altan Gördüm, Ali Haydar Bozkurt, Menderes Samancılar, Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, Emre Karayel, Ayşe Arman, Turgut Kazan, Nebil Özgentürk, Demir Karahan, Behzat Uygur, Levent Özdilek ve Aytaç Arman başta olmak üzere çok sayıda Adanalı ünlü isim Mehmet Turgut’a poz verdi.