Gündem ‘Adet olmak hastalık’ sözlerine suç duyurusu

‘Adet olmak hastalık’ sözlerine suç duyurusu

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’de 28 Kasım’da Güzelbahçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansta konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’nun “Kızlar adet olur, adet olmak bir hastalıktır. Mutlaka tedavi olması gerekiyor. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. Devrimcilerin hayvani duyguları vardı. LGBT’liler masum gibi gösteriliyor, onların tedavi olması lazım. Laiklik en büyük tehlikedir” gibi ifadeler kullandığı iddiasıyla, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

‘Adet olmak hastalık’ sözlerine suç duyurusu

Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım, konferansa götürülen öğrencilerin ailelerine bilgi verilmediğini ileri sürerek, “Velilerden izin dilekçesi istenmedi” dedi. Emiroğlu’nun sözleri üzerine Eğitim İş savcılığa, “Görevi kötüye kullanma, nefret ve ayrımcılık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sendika ayrıca DEÜ Rektörlüğü ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Emiroğlu hakkında soruşturma başlatması için başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Emiroğlu ise “Hijyenik şartlardan bahsettim. Çocuk ve ergenlik psikolojisinden bahsettim ama bunun dışındakiler düzmece” dedi. Konuşmasının ses kaydının bulunduğunu öne süren Emiroğlu, “Kaymakamlık da bunu inceledi. Tekzip gönderilecek” dedi.