Gündem Adnan Oktar’a ağır darbe

Adnan Oktar’a ağır darbe

15.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul polisince geçtiğimiz temmuz ayında düzenlenen operasyonla 235 müridiyle birlikte gözaltına alınan ve tutuklanıp Edirne Cezaevi’ne konan Adnan Oktar’a yanındaki iki kritik isimden ağır darbe geldi.

Adnan Oktar’a  ağır darbe

Cezaevine girdikten sonra medya kuruluşlarına ve gazetecilere mektuplar yazarak masum olduğunu iddia eden Oktar’ın “İmam bacılar” gurubunun başında bulunan Ayça Pars ile “avukatlar grubu” yöneticilerinden Fatih Doğan Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanarak itirafçı oldu. İki kritik isimin örgüte dair verdikleri itiraf ve gizli bilgilerle dolu 50 ve 52 sayfalık ifadeler savcılıkça olumlu değerlendirilerek her ikisi hakkında İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nce “Etkin Pişmanlık Yasası” kapsamında tahliye kararı verildi.

Haberin Devamı

52 sayfalık itiraf

Örgüte dair tespit edilen iddiaların çoğunu doğrulayıp, çok gizli bilgiler de verdiği öğrenilen ve savcıya 52 sayfa itiraf ifadesi veren Ayaç Pars, örgüt içerisindeki “imam bacılar” grubunun yöneticilerinden birisi olarak biliniyor. Polisin tespitlerine göre, örgütün A9 kanalındaki canlı yayınlarda Meral Kalça isimli örgüt üyesi kadınla rejiyi ve Oktar’ın kitaplarının basıldığı yayınevini yöneten Pars, internet içeriklerinin bulunduğu hard diskleri saklayan isim olarak biliniyor. Fatih Doğan’ın da örgüte dair çok kritik bilgiler verdiği öğrenildi.