Gündem Adnan Oktar'ın yakalanma anı ortaya çıktı! Yanındaki çanta...

Adnan Oktar'ın yakalanma anı ortaya çıktı! Yanındaki çanta...

12.07.2018 - 16:06 | Son Güncellenme:

Oktar'ın aracını yol ortasında durduran polis, yanındaki kadın ile birlikte gözaltına aldı. Adnan Oktar'a yol ortasında yapılan operasyon kameraya yansıdı. Oktar'ın yakalanma anına ilişkin flaş bir detay ortaya çıktı. Operasyon anında Oktar'ın yanında bulunan Didem Ürer'in elindeki mavi çantanın içinde yüklü miktarda para bulunduğu öğrenildi.

Adnan Oktarın yakalanma anı ortaya çıktı Yanındaki çanta...

İSTANBUL'da dün sabah düzenlenen operasyonla 190 mühendisiyle yakalanarak gözaltına alınan Adnan Oktar ve örgütün ikinci ismi Didem Ürer'in yanındaki çantada yüklü miktarda para olduğu ortaya çıktı. Çantada 40 bin lira ve yüklü meblağa döviz bulunduğu öğrenildi. Yine operasyonda ikamet atamasında ele geçirilen bir kasada yüklü miktarda para bulunmuştu.

Haberin Devamı

Mali polisin 106'sı kadın 235 kişiyi yakalamak için başlattığı ve 190 şüpheliyi gözaltına aldığı operasyonda Adnan Oktar, evinin kapısına dayanan polisi fark ederek kaçmaya çalışmıştı. Üsküdar'dan Sarıyer'e kadar kaçan Oktar, polisin kovalamacası ile yakalanmıştı. Oktar'ın yakalama anına ait kamera kayıtları ortaya çıkarken, operasyonda ele geçen bir çanta da dikkat çekti. Adnan Oktar'ın yanında gözaltına alınan ve örgütün ikinci ismi olduğu iddia edilen Didem Ürer'in yanındaki çantada yüklü miktarda para olduğu öne sürüldü. Çantanda yapılan aramada 40 bin lira para ve döviz ele geçirildiği öğrenildi.

Öte yandan polisin Ümraniye'de düzenlediği operasyonda da Oktar yapılanmasına ait içerisinde yüklü miktarda paranın bulunduğu ileri sürülen çelik kasaya da el konuldu.

Haberin Devamı

'ŞARAP' HARAM 'VİSKİ' HELAL

Öte yandan polisin yaptığı soruşturmada ilginç bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Özel Hareket Şube ekiplerinin de katıldığı operasyonda şüphelilerden birinin polise ateş açtığı ekiplerin şüpheliyi silah kullanmadan etkisiz hale getirdiği öğrenildi.

Polisin yapı içerisine farklı görevlerle eleman soktuğu ve yapılan çalışmalarda şarap içilmesinin haram olduğu için izin verilmediği; viski, rakı ve vodka gibi diğer alkollü içeceklerin ise yapılanmaya göre helal sınıfında yer aldığı ve içilebilmesinin yasak olmadığı tespit edildi.

İşte o anlar: