Gündem 2020 af yasası son durum nedir? Af yasası Meclis'e geliyor mu?

2020 af yasası son durum nedir? Af yasası Meclis'e geliyor mu?

21.01.2020 - 12:28 | Son Güncellenme:

Meclis'in açılmasıyla birlikte af yasası gündem olmuştu. İlk yargı paketi Meclis'ten geçerken şimdi ikinci yargı paketi için bekleyiş sürüyor. Af bekleyenler umutlu... Peki, Af yasası son durum nedir? Af yasası Meclis'e geliyor mu?

2020 af yasası son durum nedir Af yasası Meclise geliyor mu

 

Af yasası için bekleyiş sürüyor. İkinci yargı paketi yakın zamanda Meclis'e gelecek. Hükümlü ve hükümlü yakınları son zamanlarda yaşanan gelişmeleri kaçırmak istemezken hemen hemen her gün "Af yasası son durum nedir? Af yasası Meclis'e geliyor mu?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

SON AÇIKLAMA BAKAN GÜL'DEN

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kanal 7'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İkinci Yargı Paketi ve infaz düzenlemesiyle ilgili soru üzerine Gül, bu konudaki hazırlığın bütün yönleriyle sürdürüldüğünü söyledi.

Gül, bu kapsamda hakim, savcı, akademisyen ve hukukçu milletvekillerinin görüşlerini belirttiğini bildirerek, "Bunun kapsamı, muhtevası, son hali TBMM'de AK Parti grubunun öncülüğünde diğer partilerle ortaya konacaktır." diye konuştu.

Yargı paketinde özellikle hukuk usulüne ilişkin bazı düzenlemelerin öngörüldüğünü aktaran Gül, şunları kaydetti:

"İnfaz paketi ayrı. Bunun ötesinde hukuk yargılamalarına yönelik ayrı düzenleme var. 4,5 milyon dava, hukuk davası olarak görülüyor. Bu davaların 6 ila 8 ay daha erken bitmesi anlamında, yine noterlik ve idari usulle ilgili birtakım düzenlemelerin eş zamanlı olarak Meclis'ten çıkarak hayata geçmesini bekliyoruz."