Gündem Afrin’de hayat normale dönüyor

Afrin’de hayat normale dönüyor

27.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 66. gün geride kalırken, teröristlerden tamamen temizlenen Afrin, normal yaşamına dönmeye başladı. Okullar, fırınlar, bakkallar yeniden açılırken, halk da artık korkusuzca sokağa çıkıyor

Afrin’de hayat normale dönüyor

Zeytin Dalı Harekâtı ile teröristlerden temizlenen Afrin merkezinde fırınlar, berberler ve lokantaların da aralarında bulunduğu bazı iş yerleri açılırken, okullar yeniden ders başı yapmaya başladı. Çocuklar okullarına kavuşmanın sevincini yaşıyor. Sivil halk da artık terörist korkusu olmadan sokağa çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Afrin bölgesinde, teröristlerin zarar verdiği okullar, Türkiye’nin desteğiyle onarılarak eğitim-öğretime hazır hale getiriliyor. Bu kapsamda uzun süredir çalışma yürüten Keçiören Belediyesi, terör örgütünün zarar verdiği Afrin’e 5 kilometre mesafedeki El Caviz köyündeki okulu da onardı. Sıva ve boyaları yenilenen 160 öğrenci kapasiteli okula, masa, sıra, tahta ve çocuk oyun alanı gibi malzemeler getiren ekipler, ayrıca öğrencilerin kırtasiye ve kıyafet ihtiyacını da giderdi. YPG/PKK’nın baskıları nedeniyle okula gitmeyen çocuklar, yaklaşık iki yıl aranın ardından okuluna kavuştu.

Çocuklar artık çok mutlu

Uzun süre sonra zilin çaldığı okulda, sıralarda rengarenk kırtasiye malzemeleriyle karşılaşan öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla, yenilenen okullarında sıraya giren öğrenciler, teneffüslerde ise bahçedeki oyun alanlarında doyasıyla eğlenmenin tadını çıkardı. Öğrencilerden 11 yaşındaki Şeyma el-Hasan “Okulumuzu onarıp yeniden açtıkları için ve bizi teröristlerden kurtardıkları için Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. İki yıl okula gidemedik, içimizde bir burukluk vardı ama bu inşallah bitti. Şu anda çok mutluyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Okulun ilk gününde Suriyeli minikleri yalnız bırakmayan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Başer ise “Çok şükür bugün burada zil çaldı ve çocuklar sınıfları ve arkadaşlarıyla buluştu. İnşallah burada ve her yerde her şey çok daha güzel olacak. Ekibimize ve destekçilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Afrin’de hayat normale dönüyor

SOKAKLAR CANLANIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının halkın güvenle evlerine dönüşünü sağlamaya yönelik ilçe merkezindeki çalışmaları devam ederken halk da normal yaşamlarına dönmeye çalışıyor.

Merkezde caddelerdeki hareketlilik artarken fırınlar, berberler, lokantalar ve fırınlar hizmet vermeye başladı. Seyyar satıcıların da yer almaya başladığı sokaklarda top oynayan çocuklar, gezen vatandaşlar dikkati çekiyor.

İlçe merkezinde terör örgütünün izleri de görülüyor. Duvarlarda terör örgütü lehine resimler ve yazılar yer alıyor. TSK’nın geceleri devriye gezmeye devam ettiği ilçede yardım kuruluşlarının sıcak yemek dağıtımı da sürüyor.

Mehmetçik’in ilçelerinde bulunmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden vatandaşlar, daha önce özgürce sokağa çıkamadıklarını, teröristlerin zorla gençleri silah altına almak için kaçırdığını söyledi.