Gündem Afrin şehitlerimizi uğurluyoruz

Afrin şehitlerimizi uğurluyoruz

02.03.2018 - 14:08 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarına karşı yürütülen Zeytin Dalı harekatı kapsamında dün şehit düşen askerlerimiz son yolculuklarına uğurlanıyor. Kentlerde binlerce kişi şehitleri uğurlamak için toplandı.

Afrin şehitlerimizi uğurluyoruz

Türkişe şehitlerini uğurluyor. Van, Eskişehir, Kastamonu, Isparta,Hatay... Kentlerde binler şehitlere veda için toplandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un (24) cenazesi, memleketi Isparta'da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 41'inci gününde Hatay Hassa'nın karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol için memleketi Isparta'da cenaze töreni düzenlendi. Ulu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkan, şehidin babası Durmuş (55), annesi Keziban, kız kardeşi Mihriban, erkek kardeşleri İhsan (20) ve Emirhan Açıkkol (7) ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze törenine, Afrin'de 3 Şubat'ta şehit düşen Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ın babası Hilmi Yılmaz da katılarak, başsağlığı diledi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Açıkkol ailesinin yanına giderek baş sağlığı dileğinde bulundu.

'AĞABEYİNİN KAMUFLAJINI GİYDİ'

Şehidin kardeşi İhsan Açıkkol, ağabeyinin kamuflajını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Şehidin küçük kardeşi Emirhan ise tören öncesinde Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelerek ağabeyinin fotoğrafını öptü. Anne Keziban Açıkkol da tabuta sarıldı, uzun süre gözyaşı dökerek öptü.

Haberin Devamı

Afrin şehitlerimizi uğurluyoruz


Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner tarafından cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra baba Durmuş Açıkkol, oğlunun tabutuna sarıldı. Bir süre bu şekilde duran Durmuş Açıkkol'u yakınları ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, ardından tören mangası tarafından top arabasına taşındı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin naaşı, ardından cenaze aracıyla Garnizon Şehitliği'ne götürülerek defnedildi.

'AFRİN'E ŞEHİT OLMAYA GİDİYORUM'

Bekar olan şehit Açıkkol'un geçen hafta çarşamba günü ailesini ziyaret ettikten sonra Afrin'e gittiği belirtildi. Şehidin yakın arkadaşları, Burhan Açıkkol'un Afrin'e gitmeden önce yaptığı konuşmalarında 'Afrin'e şehit olmaya gidiyorum' dediğini söyledi. Şehidin odasında 'Gayret bizden, zafer Allah'tan' yazısının yer aldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 25 yaşındaki Recep Çetin Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Çetin'in Türk bayrağına sarılı naaşı askeri uçakla Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına getirildi. Burada düzenlenen askeri törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katıldı.

Şehidin cenazesi daha sonra Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin babası Eyüp Çetin (54), annesi Sevgi Çetin (46), eşi Yeter Çetin (23) ile kız kardeşi Seda Çetin (20) ile yakınları da törenin yapılacağı caminin avlusunda Valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti.

Buradaki törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Engin Dinç, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Afrin şehitlerimizi uğurluyoruz

Bir çocuk babası şehidin naaşı, İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından top arabasına konuldu. Çetin'in cenazesi, askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

AFRİN ŞEHİDİ ARİF DEMİREL'İN KIZ KARDEŞİ: HOŞ GELDİN ABİM

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe, memleketi Hatay'ın Payas ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Gökçe'nin naaşı, Payas ilçesinde Karacami Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı.

Daha sonra Payas Mezarlık Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata, bazı milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Özlü, şehidin babası Mustafa Gökçe ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Gökçe'nin cenazesi Payas Şehitliği'nde toprağa verildi.

Afrin kırsalında teröristler ile girilen çatışmada Şehit olan 8 askerden Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in (24) naaşı memleketi Kastamonu'ya getirildi.

Afrin şehitlerimizi uğurluyoruz


Zeytin Dalı Harekatı kapsamı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jardarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in naaşının bulunduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Solo Türk amblemi taşıyan kargo uçağı Kastamonu Havalimanına indi. Burada şehit Demirel'in Türk bayrağına sarılı tabutunu babası Aydın, annesi Serpil, kardeşleri Fatma ve Adem Demirel, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri ile vatandaşlar tarafından karşılandı.

DÜĞÜN GÜNÜ AFRİN OPERASYONU İÇİN 30 AĞUSTOS'A ERTELENMİŞ

Kastamonu Havalimanı’nda şehit Demirel’i karşılaşanlar arasında resmi nikahlı eşi Rukiye Demirel’de gözyaşları dökerken, Arif Demirel ve Rukiye Demirel’in 5 Aralık 2017 tarihinde İnebolu Belediyesi’nde resmi nikahlarının kıyıldığı ve 30 Ağustos 2018 tarihine düğün günü aldıkları ortaya çıktı.

‘HOŞGELDİN ABİM’

Kastamonu Havalimanında ağabeyinin tabutuna yakınlarının kolları arısında yaklaşan kız kardeşi Fatma Demirel, "Abim hoş geldin" diye feryat ederek gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarının güçlükle ayakta durduğu karşılama töreni sonrası şehit Arif Demirel'in naaşı toprağa verilmek üzere İnebolu ilçesine bağlı Dibek köyüne gönderildi.

Haberin Devamı

Afrin şehitlerimizi uğurluyoruz

ERCİŞ'Lİ ŞEHİDİ BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Afrin harekatınde dün şehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik için memleketi Erciş ilçesinin Çınarlı Mahallesi'nde bulunan Hazreti Ömer Camisi önünde tören düzenlendi. Törene Ulaştarma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, polis ve askeri yetkililer ile yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

AİLESİ VE NİŞANLISI TABUTA SARILARAK AĞIT YAKTI

Cuma namazı öncesi Van'dan helikopterle Erciş ilçesine getirilen Şehit Jandarma Onbaşı Çevik'in cenazesi, cami avlusuna götürüldü. Bu sırada gelen babası Zeynel Abidin, annesi Leyla, iki kardeşi ve nişanlısı Seda Derik, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı, gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarını askeri yetkililer, teselli etmeye çalıştı. Şehit cenazesi, cuma namazına müteakip, kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra aynı mahallede bulunan Çınarlı mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

EVLİLİK HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

Afrin'de şehit düşen 1'i kız 3 kardeşin ikincisi olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in 4 ay önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı belirtilirken, 4 gün önce İzmir'den Afrin'e gittiği sırada babası Zeynel Abidin ile telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Babasının, "Oğlum gerekirke istifa et gitme" sözüne tepki gösterip üzülen Şehit Çevik, şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacağını, gerekirse kendisini de Afrin'a giderek şehit olacağını babasına söylediği belirtildi.

ŞEHİTLERİMİZİN NAAŞLARI MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Hastanelerin morglarından Türk bayrakları asılı ambulanslara alınan şehitlerin cenazeleri Hatay Havaalanı’na gönderildi. Havaalanında basına kapalı gerçekleştirilen uğurlamanın ardından şehitler Jandarma Astsubay Uğur Palancı´nın (28) cenazesi İzmir´in Gaziemir ilçesine, Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel’in (24) cenazesi Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Dibek köyüne, Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol’un (24) cenazesi Isparta’ya, Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un (23) cenazesi Konya’ya, Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin’in cenazesi Eskişehir’e, Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’in (26) cenazesi Van’ın Erciş ilçesine, Uzman Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek’in cenazesi Aydın’ın Nazilli ilçesine, Jandarma Uzman Çavuş Ozan Gökçe’nin cenazesi ise Hatay’ın Payas ilçesine gönderildi.

OĞLUNUN TABUTUNA OMUZ VERDİ

Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG/PKK ve IŞİD'lı teröristlere yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda dün çıkan çatışmalarda şehit olan 8 askerin cenazesi Hatay, Kırıkhan ve Hassa devlet hastaneleri morglarından alınarak memleketlerine uğurlanmak üzere Hatay Havaalanı'na götürüldü. Cenazesi Konya'ya getirilen şehit Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un babası, havaalanında düzenlenen karşılama töreninde oğlunun tabutuna askerlerin önünde omuz verdi.

Afrin şehitlerimizi uğurluyoruz