Gündem Afro Türk özel kursu

Afro Türk özel kursu

26.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Bayındır İlçesi’ndeki Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Çırpı semtindeki Afrika kökenli Türk çocuklara İngilizce ve bilgisayar kursları düzenledi.

Afro Türk özel kursu

Afrikalılara özgü bahar bayramı olan 7. Afro Türk Dana Bayramı’na ev sahipliği yapan Bayındır’da 12 Afrikalı Türk (Afro Türk) çocuk yaşıyor. Bayındır Belediyesi ile İzmir Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği kurs programıyla Afro Türk çocuklara yabancı dil ve bilgisayar kursları veriliyor. Çırpı Spor Salonu’nda düzenlenen kurslarda eğitmenler çocuklara özel eğitim veriyor.

‘Bizim için büyük mutluluk’
Bayındır Belediye Meclis Üyesi AK Parti’li Şükran Hızlıer, İzmir Afrikalılar Derneği Başkanı Başkanı Mustafa Olpak, ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşe Yardımcısı Phaedra Gwyn ve öğrenci velileri kursun yapıldığı salonu ziyaret etti. İzmir Afrikalılar Derneği Başkanı Mustafa Olpak, Bayındır’ın kendileri için önemli yeri olduğunu söyleyerek Türkiye’de tek olan Afro Türk Dana Bayramı’nın 8’incisini yine Bayındır’da kutlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.
Belediye Meclis Üyesi Şükran Hızlıer ise sevginin insanları birbirine bağlayan bir köprü olduğunu söyleyerek “Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Sevgi bizi birbirimize bağlayan köprü. Afro Türk kardeşlerimizi seviyoruz onlarda bizleri seviyor. Bizler var olduğumuz sürece Afro Türk kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
ABD elçiliği Kültür Ataşe Yardımcısı Phaedra Gwyn ise elçilik olarak dernek çalışmalarına destek olacaklarını ifade etti.