Gündem Afyonkarahisar'da Nihat Hatipoğlu izdihamı

Afyonkarahisar'da Nihat Hatipoğlu izdihamı

28.12.2008 - 18:52 | Son Güncellenme:

STAR Televizyonu'nda yayınlanan ‘Dosta Doğru’ programının sunucusu, ilahiyatçı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Afyonkarahisar'daki imza gününde izdiham yaşandı

Afyonkarahisarda Nihat Hatipoğlu izdihamı

Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, bir derneğin davetlisi olarak Afyonkarahisar'a geldi. Yüzlerce kişi, imza gününün yapıldığı düğün salonuna akın etti. Doç. Dr. Hatipoğlu'na kitap imzalatmak isteyen Afyonkarahisarlılar, soğuk ve kar yağışına rağmen saatler öncesinden düğün salonuna geldi. Erken gelenler salonda yer bulurken, imza gününe yakın saatlerde salona gelen onlarca kişi içeri alınmadı.

Haberin Devamı

Vatandaşlar içeri girebilmek için uzun süre uğraş verirken kapıda da saatlerce bekledi. Salon dolduğu için görevliler kapı önünde bekleyenleri içeri alamadı. Salonun içinde pist ve merdivenlerin bile dolduğunu anlatmaya çalışan görevliler, “Soğuk havada boşu boşuna beklemeyin, evinize gidin” uyarısında bulundu. Buna rağmen içeri girmek isteyenlerle görevliler arasında arbede yaşandı.

Doç. Dr. Hatipoğlu, düğün salonu girişinde alkışla karşılandı. Afyonkarahisar'a çok yabancı olmadığını dile getiren Doç. Dr. Hatipoğlu, yıllar önce babası Haydar Hatipoğlu'nun Afyon'da İl Müftülüğü yaptığını söyledi. Şehir merkezindeki müftülük lojmanında 3-4 yıl kaldıklarını belirten Doç. Dr. Hatipoğlu, “O dönemde gençtim. Ankara'da İlahiyat Fakültesi'nde okuyordum. Ramazan aylarında izne geldiğimde İmaret Camii ve bazı camilerde vaaz verirdim. Afyon ile yakın ve iç içe bir geçmişimiz var. Afyon ve halkını çok severiz. Bu yüzden davet geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim ve sizlerle birlikte olmak için geldim” dedi.

Haberin Devamı

Babası Haydar Hatipoğlu'nun Uşak'tan Afyonkarahisar'a geldiğini hatırlatan Doç. Dr. Hatipoğlu, “Afyon'da görev yaptıktan sonra İzmir'e tayini çıktı. Ondan sonra Diyanet'te görev yaptı. 1995 yılında da Medine'de vefat etti. Babamın mezarı da Medine'de Hz. Osman'ın mezarının ayak ucunda bulunuyor” diye konuştu.

Konferans vermek için gelmediğini belirterek ilk fırsatta bir söyleşi için de geleceğinin sözünü veren Doç. Dr. Hatipoğlu, İslamiyetin ilk yıllarında yaşanan küçük bir olayı anlattı. Birlik ve beraberlik konusuna vurgu yaparak Türkiye'nin terörden de birlik ve beraberlikle kurtulacağını belirten Doç. Dr. Hatipoğlu, kitap imzalamak için masaya yüklenenler nedeniyle sözlerini güçlükle tamamladı. Salonu dolduran onlarca kişinin masanın etrafını sardığı imza gününde görevliler sürekli sıraya uyulması çağrısında bulundu.