Gündem Ağar’dan ilk imza

Ağar’dan ilk imza

03.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denetimli serbestlikten yararlanıp cezaevinden tahliye olan Mehmet Ağar Aydın’a geldi. Ağar, Başsavcı Yiğit’i ziyaret ederek imza attı.

Ağar’dan ilk imza

Susurluk davasından hükümlü eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, pazartesi günü denetimli serbestlik tedbiri hükümleri uygulanarak tahliye edilmesinin ardından Aydın’a geldi. Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit’i ziyaret eden Ağar, daha sonra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne giderek, prosedür gereği imza attı, adres değişikliğini bildirdi.
Başsavcı Yiğit, yaptığı açıklamada, Ağar’ın kendisini son kararname ile İzmir’in Karşıyaka ilçesine tayin olmasından dolayı ziyaret ettiğini söyledi.
Susurluk davasında 5 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve bir yılını cezaevinde geçirdikten sonra 29 Nisan pazartesi günü denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye edilen Mehmet Ağar’ın daha sonra prosedür gereği atılması zorunlu olan imzasını Aydın Denetimli Serbestlik Bürosu’nda attığını dile getiren Yiğit, Ağar’ın aynı zamanda adres değişikliği yaptırdığını ve bundan sonraki imzalarını yasal süreçte Muğla ilinde atacağını belirtti.

1 yıl daha hapiste kalacaktı
“Susurluk” davasından hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan ve cezasını 2 yıl çekmesi gereken Ağar, 25 Nisan 2012’den bu yana Yenipazar Cezaevi’nde bulunuyordu. Mehmet Ağar’ın, 1 yıl daha hapiste kalması gerekiyordu. Ağar hakkında, 27 Nisan 2014’e kadar denetimli serbestlik tedbiri hükümleri uygulanacak.