Gündem Ailesinin katlini telefonla kaydetti

Ailesinin katlini telefonla kaydetti

20.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa Siverek’te geçen cumartesi İzol Aşireti’ne mensup iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 2’si kadın 4 kişi öldürüldü. Zozan, Meral, Musa ve Hakkı İzol’ün katledilmesiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Ailesinin katlini telefonla kaydetti

Annesi, babası, yengesi ve kuzeninin katledilişini cep telefonuyla kaydeden Dilan İzol, bu görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Dilan İzol şunları söyledi: “Şikâyetçi olduk. Ama karşı taraftan sadece bir kişi gözaltına alındı. Olayda yaralanan iki kuzenim de gözaltında. Her şey gözümüzün önünde yaşandı. Ailemiz katledildi. Sonradan öğrendik ki, ‘Bizden yaralılar olmasaydı, evde uyuyan, uyanık olan herkesi ortadan kaldıracaktık’ demişler. Dışarıda olsaydık biz de ölmüştük. Can güvenliğimiz yok. Bunca acının tek nedeni, toprak meselesi. Bu insanların neler yapabileceğini, delilleri nasıl kararttıklarını bildiğimiz için, annem ve babam gözlerimin önünde acımasızca öldürülürken, ben mecburen video çektim.” Şanlıurfa Valiliği dün 3 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Valilikten açıklama

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine Şanlıurfa Valiliği’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, “Çeşitli basın kuruluşları ve sosyal medya platformlarında dile getirilen, tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütülen adli ve idari soruşturmaya gölge düşürecek iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, bu tür iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir” denildi.