Gündem Akıllı Kolejler’e FETÖ baskını!

Akıllı Kolejler’e FETÖ baskını!

08.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında Ankara’daki Akıllı Kolejler Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı İdris Yurteri’nin de arasında bulunduğu okulların 37 yöneticisi ve öğretmeni hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Akıllı Kolejler’e  FETÖ baskını

Yurteri’nin ByLock kullandığı ve 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimini organize eden eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile 2012’de Afyonkarahisar’da aynı otelde konakladığı belirlendi.

Haberin Devamı

Dünya ve olimpiyat şampiyonu haltercimiz Halil Mutlu’nun kolej reklamlarında yer aldığı görülürken, Yurteri’nin sosyal medya hesabındaki bir fotoğrafta türkücü Nihat Doğan’ın da yer alması dikkati çekti. Yurteri, sosyal medya hesabına, “1998-2014 arasında Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Kalem Müdürü” olarak görev yaptığını da yazmış.

37 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Yenimahalle, Keçiören, Sincan, Etimesgut, Mamak ve Çankaya ilçelerinde 12 farklı adreste 17 binada ve 13 farklı şirket bünyesinde faaliyet yürüten Akıllı Kolejler’in örgütle irtibatları belirlenen yöneticileri ve bazı öğretmenlerinin arasında bulunduğu 37 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Okulların sahibi ve şirketlerin yöneticisi İdris Yurteri’nin, FETÖ mensuplarının haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu aktarılan açıklamada, Yurteri’nin, örgütün darbe girişimi sırasında Erdoğan’a suikast girişimini organize eden eski Tuğgeneral Sönmezateş ile 18 Ağustos 2012’de Afyonkarahisar’daki Korel Thermal Otel’de konakladığının tespit edildiği bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde okullarda arama başlattı. Polis, FETÖ soruşturması kapsamında Özel Akıllı Kolejlerin Çankaya kampüsünde arama yaptı.

Polis ekipleri, Yenimahalle, Keçiören, Sincan, Etimesgut, Mamak ve Çankaya’da 12 farklı adreste 17 binada ve 13 farklı şirket bünyesinde faaliyet yürüten okullara dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlattı. Bu kapsamda Çankaya kampüse giden ekipler, arama yaptı. Bu sırada görüntü almak isteyen basın mensuplarına, okulun güvenlik görevlileri zorluk çıkararak çekim yapmalarını engellemek istedi.

20 milyon teşvik

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 13 farklı şirket bünyesinde faaliyet yürüten okulların devletten aylık 15-20 milyon lira teşvik aldıkları tespit edildi. Ankara’daki Özel Akıllı Kolejlerin sahibi İdris Yurteri’nin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ mensupları ile aynı tarihlerde yurt dışına gittiği belirlendi. MASAK tarafından yapılan incelemede, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Yurteri’nin, eşi ile FETÖ/PDY iltisaklı şirket, dernek, vakıf, kişi veya kuruluşlara para transferi yaptığı belirlendi. 22 Mart 2018’de Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hakimliğince şahsın ve şirketlerin mal varlığına tedbir şerhi konuldu.

Haberin Devamı

Haklarında gözaltı kararı çıkartılan Ankara’daki Özel Akıllı Okulların kurucusu İdris Yurteri ve eşi ile okulların gayri resmi ortağı olduğu ileri sürülen bir şüpheli yakalandı.

15 KİŞİYE GÖZALTI

Okullarda çalışan 15 kişinin ByLock kullandığı, 32 çalışanın Bank Asya hesaplarında artış olduğu, yüksek miktarlı hesap hareketlerinin ve nakit girişlerinin bulunduğu belirlendi. 7 çalışanın FETÖ/PDY’nin tepe yönetimi ile HTS kayıtları, 4 personelin Pak-Eğitim-İş Sendikası’na üyeliğini tespit eden polis, ayrıca bazı çalışanların örgütle iltisaklı derneklere üyelik kaydı ve FETÖ’ye ait şirketlerde SGK kayıtlarına ulaştı.

Soruşturmalar kapsamında şu ana kadar Özel Akıllı Kolejlere bağlı toplam 6 şirket bünyesinde faaliyet yürüten 12 okulda arama ve el koyma işlemi yapıldı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 37 yönetici ve öğretmenden 15’i gözaltına alındı, 22 kişinin ise yakalama çalışmaları devam ediyor.