Gündem Alay eder gibi

Alay eder gibi

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yüksek kâr vaadiyle binlerce kişiden toplayıp geri ödemediği paralarla 511 milyon liralık vurgun yaptığı belirtilen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın  Uruguay’a kaçtığı söyleniyor.

Alay eder gibi

Dün Whatsapp grubuna bir ses kaydı gönderen Aydın (25) ortaklarını suçlayıp üyelere paralarını verebilmek için kaçtığını öne sürdü. Ses kaydında Çiftlik Bank’ın 18 ay boyunca hiç kimseyi mağdur etmediğini öne süren Aydın, 215 milyon lira yatırım yaptığını iddia etti.

Haberin Devamı

‘Sahne adım Eren Çakar’

Aydın kayıtta müzikle uğraştığını ve sahne adının Eren Çakar olduğunu da kabul etti. Bursa’da mafyayla başının derde girdiğini anlatan Aydın, ortaklarının yolsuzluk yaparak şirketi felakete sürüklediğini öne sürdü. Aydın şu iddialarda bulundu: “Şirketten 10 milyon lira çaldıklarını tespit ettim. Buna üzülürken babam dediğim adamın yaptığı yolsuzluklar ortaya çıktı. Bu darbeden sonra psikolojim iyice bozuldu. Kime güveneceğimi şaşırdım, 30 milyon lira yolsuzluk yapılmış. Eşimle ayrılmama, evliliğimin bitmesine neden olmuştu. Boşanmak için 80 bin lira tazminat istediler, basına 5 bin lira istedik dediler. Bu kadar yalancılıkla, bu kadar hainlikle, bu kadar entrika ile daha fazla uğraşmak istemedim. Herkesin hakkını ödeyebilmek için Türkiye’de cezaevinde kalmak yerine Uruguay’a geldim. İşlerime devam edip insanlara haklarını iade etmek için sonuna kadar çalışacağım.”

Haberin Devamı

‘Bitcoin ile ödeyeceğim’

Üyelerine paraları 2 ya da 3 yıl içinde geri ödeme sözü veren Mehmet Aydın ses kaydında şunları da söyledi: “Her zaman söylediğim bir söz var. Eski videolarımı izlerseniz görürsünüz. Ticaret yapıyoruz kâr da var zarar da ve bir gün batarsa şirketin tüm varlıkları üyelerimizindir. Sözüm söz. Devlet zaten tüm mal varlıklarıma el koydu, onları satarak iadelerini yapacaktır. Kalan kişiler için de Mehmet Aydın’ın sözü geçerlidir. Onlara ödemeler mevcut üretimlerimizden Bitcoin ile yapılacaktır. Herkese geçmiş olsun diyorum, büyük geçmiş olsun diyorum.”

Yazarlar