Gündem ALES/2 son başvuru günü ne zaman? ALES başvurusu nasıl yapılır? 2019 ALES/2 tarihi

ALES/2 son başvuru günü ne zaman? ALES başvurusu nasıl yapılır? 2019 ALES/2 tarihi

15.07.2019 - 12:31 | Son Güncellenme:

2019 yılında düzenlenecek 2. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) öncesi başvurular tüm hızıyla sürüyor. Peki ALES/2 son başvuru günü ne zaman? İşte hem bu sorunun yanıtı hem de ALES/2 sınav tarihi...

ALES/2 son başvuru günü ne zaman ALES başvurusu nasıl yapılır 2019 ALES/2 tarihi

ALES/2 başvuruları alınmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından 9 Temmuz tarihinde alınmaya başlanan ALES başvuruları 17 Temmuz mesai bitimine kadar alınmaya devam edecek. ÖSYM büroları veya elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecek olan başvurular için adaylar başvuru işlemini tamamladıktan sonra 120 Türk Lirası olan başvuru ücretini de ATM ve internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilecek. Peki ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

ALES/2 BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

ALES/2 başvuruları 9-17 Temmuz tarihleri arasında ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM büroları aracılığı ile alınacak. Fotoğraf geçerlilik süresi beş yılı aşmamış olan adaylar başvuru işlemlerini internet üzerinden halledebilecek. Geçerlik fotoğrafı olmayan adaylar ise başvurularını ÖSYM büroları aracılığı ile gerçekleştirebilecek.

ALES/2 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

9-17 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınacak olan ALES sınavı 22 Eylül tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ