Gündem ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES/1 başvurusu için son gün ne zaman?

ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES/1 başvurusu için son gün ne zaman?

06.03.2019 - 09:51 | Son Güncellenme:

ALES başvuruları 5 Mart itibariyle ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başladı. Akademik kariyer hedefleyen binlerce adayı yakından ilgilendiren ALES sınavı için başvurular elektronik ortamda ve ÖSYM büroları tarafından alınacak. Peki ALES başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak?

ALES başvurusu nasıl yapılır ALES/1 başvurusu için son gün ne zaman

ALES başvururuları başladı. ÖSYM tarafından 5-13 Mart tarihleri arasında ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak olan başvurular için adaylar başvuru kılavuzunu inceledikten sonra başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

ALES sınavı 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 10:15'te başlayacak olan sınav 150 dakika sürecek. ALES 2019/1 sınavı için başvuruda bulunacak olan adaylar 120 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecek. ÖSYM tarafından belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlayamayan adaylar geç başvuru gününde başvurularını yapabilecek. Geç başvuru ücreti 180 Türk Lirası ve geç başvuru günü içerisinde ücret ödemesinin yapılması gerekecek.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM aday işlemleri sisteminde geçerli fotoğrafı olan adaylar başvuru işlemlerini elektonik ortamda gerçekleştirebilecek. Son 50 ay içerisinde çekilmiş ve ÖSYM tarafından onaylanmış fotoğraflar geçerli fotoğraf olarak değerlendirilmekte. Sistemde geçerli fotoğrafı olmayan adaylar ise ÖSYM bürolarından işlemlerini gerçekleştirebilecek. Başvuru ücreti elektronik ortamda ödenebileceği gibi bankamatikler aracılığı ile de yatırılabilecek.

Haberin Devamı

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ