Gündem ALES başvurusu nasıl yapılır? Başvurular ne zaman sona erecek?

ALES başvurusu nasıl yapılır? Başvurular ne zaman sona erecek?

13.03.2018 - 10:44 | Son Güncellenme:

7 Mart’ta başlayan ALES başvuruları devam ediyor. ÖSYM’nin internet sitesinden başvurusunu yapıp, sınav ücretini ödeyen adaylar işlemlerini tamamlamış olacak. ALES başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti nasıl ödenir?

ALES başvurusu nasıl yapılır Başvurular ne zaman sona erecek

ALES ilkbahar dönemi için başvuru işlemleri 7-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan sınav için giriş belgeleri, sınav öncesinden 10 gün önce yayınlanacak. ALES sonucunda adayların alacakları puanlar, 5 yıl geçerlilik süresine sahip olacak.

Haberin Devamı

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES başvuruları 15 Mart’a kadar, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak. Başvuru süresi uzatılmayacak. 7-15 Mart tarihleri arasında başvuru yapamayan adaylar, geç başvuru gününde başvurularının tamamlayabilecek. Sınav için sistem üzerinden başvuru yapan ancak sınav ücretini ödemeyenlerin işlemleri geçersiz sayılacak.
ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvuru yapılabilmesi için adayların güncel yani son 50 ay içerisinde çekilen fotoğraflarının sistemde yüklü olması gerekir. Sistemde güncel fotoğrafı olmayan adaylar, başvuru merkezlerinden başvurularını yapabilir. Başvuru merkezlerinde adaylar için 5 Türk Lirası işlem ücreti alınır.

Haberin Devamı

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

ALES için belirlenen başvuru ücreti, 100 Türk Lirası’dır. Geç başvuru gününde başvuru yapacak olan adaylar ise 150 Türk Lirası ücret ödeyecekler. ALES başvuru ücreti için ödeme seçenekleri;

- Akbank tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’DEN başvuracak adaylar hariç)
- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’DEN başvuracak adaylar hariç)
- Finansbank tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’DEN başvuracak adaylar hariç)
- Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’DEN başvuracak adaylar hariç)
- Halkbank ATM, internet bankacılığı ve tüm şubeleri

ALES’TE KAÇ SORU SORULACAK?

ALES, sözel ve sayısal olarak iki bölümden oluşur. Adaylara her bölümden 50, toplamda 100 soru sorulur.

ALES sözel test; sözcükte, cümlede ve parçada anlam, cümle ve metni tamamlama ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altında sorular sorulur. ALES sayısal test; temel matematiksel işlemler, matematiksel işlemlerden yararlanma, geometri gibi başlıklar altında sorular sorulur. Adayların sıralama, çözümleme, amaliz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibi ileri düşünme becerilerinin ölçülmesi amaçlanır.